Anchetă în derulare după incendiul de la transformatoarele electrice: S-au cărat 140 de tone de pământ și nisip din zonă

incendiu transformator- pompieri- botosaniAncheta derulată de Garda de Mediu și Agenția de Protecția Mediului după incendiile de transformatoare din zona industrială nu s-a finalizat încă. Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a declarat că aproximativ 140 de tone de pământ și nisip impregnat cu ulei s-au cărat din zonă și s-au ridicat 93 de tone de emulsie (ulei cu apă). De asemenea, s-au efectuat două rânduri de analize de la solul afectat, de pe circa 1500 mp, și se așteaptă rezultatele.

like facebookNu se știe încă dacă a fost contaminată pânza freatică, dar din setul al doilea de analize reiese că o singură probă de sol ar avea o depășire, urmând ca Delgaz Grind să facă pe solul contaminat o decopertare. Se va lua după decopertare o nouă analiză din sol ca să se vadă dacă mai este necesar de continuat investigația”, a declarat Eugen Mateciuc, dorectorul APM Botoșani, care crede că pânza freatică nu a fost totuși contaminată.

Și reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani spun că încă nu s-a finalizat nota de constatare.

Am solicitat foarte multe documente, toate autoritățile au fost la fața locului, inclusiv Inpectoratul Teritorial de Muncă și Direcția de Sănătate Publică”, a menționat Cristina Kashyap, comisar șef la Garda de Mediu.

Și EON a derulat o anchetă internă iar decomdată nu se cunoaște cauza care a produs incendiul, în urmă cu două săptămâni, la transformatoarele electrice.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *