Huncă: „Primăriile pot solicita instalarea sistemelor de supraveghere în unitățile de învățământ ce urmează a fi reabilitate”

mihaela huncăDeputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat miercuri că Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene susține propunerea pe care a făcut-o în luna martie pentru dotarea cu sisteme de supraveghere a școlilor care vor fi reabilitate în vederea obținerii autorizației de funcționare.

În acest moment, beneficiarii Programului au posibilitatea să solicite dotările pe care le consideră necesare în vederea realizării obiectivului de investiții și asigurării funcționalității acestuia, inclusiv instalarea sistemelor de supraveghere în unitățile de învățământ. În măsura în care Ministerul Educației Naționale va proceda la revizuirea standardelor privind dotările necesare pentru autorizarea unităților de învățământ, prin includerea sistemelor de supraveghere video în lista dotărilor obligatorii, beneficiarii vor fi obligați să introducă sumele aferente acestei dotări în suma solicitată de la bugetul de stat pentru realizarea/extinderea/reabilitarea/modernizarea/dotarea unităților de învățământ în vederea obținerii autorizațiilor necesare și pentru buna funcționare a acestora”, se arată în răspunsul transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene la solicitarea Mihaelei Huncă.

like facebookCategoriile de intervenții pentru unitățile de învățământ preuniversitar care se finanțează sunt lucrări de construire, reparații capitale, transformări, consolidări, modificări, extinderi, reabilitări, modernizări și reabilitarea termică a construcțiilor, precum și dotarea acestora.

Ministerul Educației Naționale mi-a precizat că aproximativ jumătate dintre unitățile de învățământ preuniversitar de stat sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și este interesat de continuarea procesului de dotare a școlilor, în vederea combaterii violenței și delincvenței juvenile în mediul școlar. Costurile sunt nesemnificative în raport cu beneficiile pe care le aduce o astfel de investiție. Este vorba de siguranța copiilor noștri. Nu cred că sunt părinți care să nu își dorească acest lucru. Fac un apel la domnul Ministerul Educației Naționale să introducă în lista dotărilor obligatorii pentru autorizarea unităților de învățământ și realizarea sistemelor de camere de luat vederi”, a declarat Mihaela Huncă.

One thought on “Huncă: „Primăriile pot solicita instalarea sistemelor de supraveghere în unitățile de învățământ ce urmează a fi reabilitate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *