Tranzacţie uriaşă între două firme, anulată de judecători

tiruri multeO tranzacţie importantă efectuată între două firme a fost anulată de judecători pe motiv că ar fi fost ilegală.

Tranzacţia viză vânzarea a 10 semiremorci de camion, în valoare de aproape un milion de euro. Anularea tranzacţiei a fost solicitată de lichidatorul judiciar al firmei LKV Tir SRL din Darabani, controlată de omul de afaceri Ion Gheorghiciuc. Practic omul de afaceri şi-a vândut bunurile unei alte firme controlate de el, Transghe SRL.

Potrivit actelor depuse la dosar, omul de afaceri ar fi încercat să acopere tranzacţia ilegală completând o chitanţă de 4,46 milioane de lei, în condiţiile în care firmele nu pot efectua plăţi mai mari de 5.000 de lei decât prin intermediul conturilor bancare.

like facebookJudecătorii au admis acţiunea lichidatorului şi au dispus anularea a 10 facturi ce reprezentau vânzarea semiremorcilor şi revenirea bunurilor în patrimoniul firmel LKV Tir SRL. Firma menţionată a intrat în insolvenţă cu datorii de peste 7 milioane de lei. Sentinţa de anulare a tranzacţie nu este definitivă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *