Un proiect care prevedea predarea primelor obiective și bunuri de la Cornișa, respins în Consiliul Local. Directorul DSPSA: Asta va întârzia deschiderea parcului

Cornisa1Proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind predarea primelor obiective și a unor bunuri de la Cornișa către Primăria Botoșani, respectiv Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, nu a trecut de votul consilierilor locali, fiind respins. Consilierii locali ai PSD au fost cei care au respins proiectul pe motiv că acesta le-a fost pus în față cu cinci minute înainte de începerea ședinței de Consiliu Local, fără să știe ce conține.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că nu este posibil ca patinoarul sau afiteatrul să trecă la Primărie, din moment ce nu s-a făcut recepția acestora. Mai mult, Cosmin Andrei susține că este președinte al Comisiei de recepție a obiectivului- Parcul Cornișa dar nu a primit niciun document oficial precum că lucrările ar fi gata.

like-facebookAceste bunuri au o valoare de inventar destul de mare și experiența din trecut ne determină să fim foarte atenți în ceea ce privește această preluare. Am citit din presă că terenul se surpă la Cornișa. că au fost o serie de probleme și nu putem prelua pe hârtie construcții de 1000 mp, în condițiile în care acest proiect a fost pus pe masa consilierilor cu 5 minute înainte de ședință și poate trezi suspiciuni că nu s-a dorit o transparență totală în ceea ce privește votul pe acest proiect. Prin introducerea acestui proiect pe ordinea de zi se încearcă într-un stil heirupist să demonstrăm că am făcut ceva la Cornișa. Cornișa trebuie terminată și nu recepționată pe bucăți doar ca să transmitem un mesaj botoșănenilor că la vară îl vom deschide. Acest lucru s-a mai transmis de vreo șapte ori; că deschidem în octombrie, în noiembrie, că deschidem patinoarul, că nu îl deschidem. Lucrurile trebuie să fie transparente, pentru că discutăm de mulți bani europeni și știm că au mai fost în trecut probleme cu unele obiecte care s-au terminat cu vizita DNA. Ne dorim o transparență totală, cu o vizită la amplasament ca să vedem ce preluăm, nu din birou”, a precizat Cosmin Andrei.

Viceprimarul susține că în momentul în care va fi discutat și prezentat corect, proiectul poate fi aprobat chiar și în trei zile în ședință extraordinară.

De partea cealaltă, consilierii PNL îi acuză pe social-democrați că vor să pună bețe în roate acestui proiect și că din cauza respingerii acestuia este posabil ca și deschiderea anunțată pentru luna iulie să fie amânată.

Proiectul presupunea preluarea obiectivelor finalizate la Cornișa de la jumătatea anul precedent și până în prezent, aici vorbim de patinoar, terenuri de sport, amfiteatru, partea de amenajare peisagistică și multe dotări cum ar fi: utilaje, tractoare, bărci, hidrobiciclete. Nu am înțeles demersul PSD de a refuza preluarea Cornișa de către municipalitate, lucru care face imposibilă operarea acesteia și punerea în funcțiune. Scopul era ca o parte din obiective să fie preluate de DSPSA pentru a intra în operare, pentru a le autoriza, pentru că avem o problemă cu autorizarea acestora, iar demersul nostru este unul de durat. Plus punerea în probele tehnologice, obișnuirea personalui cu operarea. Era momentul când DSPSA devenea administratorul oficial al parcului. Asta întârzie deschiderea parcului. Este un demers pur politic”, a menționat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *