Prefectul de Botoșani, luat la întrebări pe teme de administrație de președintele Asociației Comunelor din Botoșani: Ce înțelegeți prin capacitate administrativă?

dumitru chelaru primar pomarlaPrefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, ”încolțit” din nou de reprezentantul primarilor din Botoșani, Dumitru Chelaru. Miercuri, la Prefectură, a avut loc o sesiune de informare a primarilor cu privire la accesarea fondurile europene, iar primarul comunei Pomârla, care este și președintele Asociației Comunelor din Botoșani, a avrut să testeze cunoștințele noul prefect al județului Botoșani pe administrație și l-a întrebat ce înțelege prin capacitate administrativă.

like facebook”Guvernul a făcut niște criterii de selecție. Domnule prefect, ca reprezentant de vază al Guvernului, ne puteți spune prin prisma dvs. ce înțelegeți prin capacitate financiară. Pentru că acesta devine un criteriu obligatoroiu care ne va spune Da sau Nu, să mergem înainte la 400 de proiecte. Guvernul a dat Hotărârea 624 și spune că printre criteriile care vizează populația, suprafața se introduce și capacitate administrativă. Ce înseamnă pentru dvs., că eu nu știu”, i-a spus primarul prefectului.

Dan Șlincu i-a răspuns că acest criteriu este obligatoriu și că trebuie să îl respecte.

Acest criteriu reprezintă capacitatea financiară a autorității, ce puteți dvs. gestiona la nivelul primăriei”, a spus Șlincu.

Nemulțumit că nu i-a spus ce înseamnă ”capacitate administrativă”, Dumitru Chelaru i-a cerut din nou prefectului să îi explice termenul. Pentru că și-a dat seama că întrebarea este tendențioasă, prefectul i-a spus : ”Eu fac un test în fața dvs sau care e ideea”.

Iritat, primarul i-a răspuns: ”Pe cine să întreb, pe femeia de serviciu. Vă întreb pe dvs, pentru că reprezentanți Guvernul. Ce ați răspuns...”.

Dumitru Chelaru s-a declarat nemulțumit încă de la început de numirea lui Șlincu pe postul de prefect. El a spus imediat după instalarea acestuia că nu are cunoștințe de administrație.

 

 

One thought on “Prefectul de Botoșani, luat la întrebări pe teme de administrație de președintele Asociației Comunelor din Botoșani: Ce înțelegeți prin capacitate administrativă?

  1. Da, asa este. Primarul Chelaru are dreptate. Raspunhsul lui Slincu este absolut insignifiant. Acesta confunda grav capacitatea financiara cu cea administrativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *