Pompier botoșănean plecat într-o nouă misiune extremă ultramaratonul Sahara Race 2017

iulian rotariuPlutonierul major Iulian Rotariu, pompierul botoşănean care în 2016 a alergat 500 de kilometri în deşerturile Gobi şi Atacama și 420 de kilometri, de la Sofia la București, a plecat într-o nouă misiune extremă – ultramaratorul ”Sahara Race 2017”.

Subofițerul va urca marți, în avionul care îl va duce în deșertul Namibiei din Africa de Sud. Competiția va avea loc în perioada 30 aprilie – 07 mai a.c..

La fel ca și celelalte două ultramaratoane la care a participat anul trecut, respectiv ”Gobi March” (China, în iunie 2016) şi ”Atacama Crossing” (Chile, în octombrie 2016) și unde s-a clasat pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general la ”Gobi March”, respectiv locul VI la general, la cursa din deşertul chilian,  ”Sahara Race” se clasează în primele zece curse din lume ca dificultate.

like facebookCursa “Sahara Race 2017” se va desfăşura în cel mai vechi deșert din lume, cel din Namibia, unde sunt cele mai mari dune de nisip, unele având o înălțime de peste 320 de metri.

Zilnic va alerga câte un maraton, aproximativ 43 de km, iar în a 5 –a zi va alerga  cca. 80 km.

Primele trei zile va alerga pe malul oceanului Altantic, unde umiditatea este foarte mare.

Şi de această dată, Iulian Rotariu va alerga în spirit caritabil, 250 de kilometri în șapte zile, pentru a face cunoscută şi a sprijini „Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani”, succesul lui însemnând un pas spre integrarea acestor copilaşi.  Perseverenţa colegului nostru pentru ocuparea podiumului are ca beneficii asigurarea celor necesare copiilor cu astfel de afecţiuni, din dorinţa de a le oferi o copilărie fericită şi un mediu propice dezvoltării.

Pentru a participa la această competiție, Iulian Rotariu a fost sprijinit de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și colegi din cadrul ISU Botoșani, Asociația Sportivă a Pompierilor din România (ASPR), Fundația pentru SMURD, Fundația Alfa, Suflet și Energie, Direcția Județeană de Tineret și Sport Botoșani, Dedeman, Multiagra SRL și Carreman Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *