FCSB e gata să ofere o avere pe un jucător de la FC Botoșani

Foto: GSP
Foto: GSP

FCSB oferă 500.000 de euro pentru Olimpiu Moruțan, un jucător care n-a împlinit 18 ani și n-a marcat în prima ligă.

Becali vrea și titlul, și viitoare afaceri din care să mai câștige câteva milioane de euro. Gigi crede că noul Stanciu poate fi Olimpiu Moruțan, de la Botoșani. Mijlocașul care va împlini 18 ani peste patru zile n-a înregistrat cifre fantastice până acum, potrivit gsp.ro.

A apucat să bifeze 13 partide în formația lui Leo Grozavu fără să marcheze vreun gol. Cifrele sunt bătute însă de rapoartele de scouting.

like facebookMoruțan a devenit o țintă și pentru FCSB, și pentru PSV! Sunt primele cluburi care au înaintat oferte clare pentru mijlocașul central crescut la juniorii lui U Cluj.

„După părerea mea, Moruțan ar trebui să mai rămână un an la Botoșani, ca să progreseze ca fotbalist și să capete și o educație. Mai ales că e sub presiune, în ultima vreme e sunat de agenți, de directori sportivi o dată la trei zile”, a explicat la DigiSport Valeriu Iftime, patronul echipei din Moldova.

Becali propune 500.000 de euro pentru un transfer definitiv și întrunește și criteriul pe care îl cere Iftime: e dispus să-l mai lase pe Olimpiu la Botoșani încă un an, sub formă de împrumut.

Afacerea s-ar putea realiza în perioada următoare, în cazul în care PSV nu va insista cu o ofertă pe care moldovenii să n-o poată refuza. Botoșani face, oricum, o afacere excelentă. L-a luat pe Moruțan gratis de la U Cluj, un club aflat în faliment, și-l vinde cu cel puțin o jumătate de milion de euro.

Moldovenii au meritul de a-l fi convins pe jucător astă-vară, după desființarea lui U. Pe Olimpiu îl remarcase și Hagi, care-l voia la Viitorul, dar fotbalistul a preferat să se ducă la Botoșani fiindcă i s-a promis că dezvoltarea lui va fi accelerată de utilizarea în prima echipă. Din același motiv l-ar mai lăsa și Gigi sub comanda lui Grozavu.

La FCSB i-ar fi greu să joace constant, ceea ce i-ar îngreuna progresul. Peste un an, adică la startul sezonului 2018-2019, Moruțan s-ar prezenta la București cu o experiență mai bogată și cu misiunea de a justifica prețul uriaș negociat pentru un jucător foarte tânăr.

În ultimul deceniu, la FCSB au ajuns mai mulţi jucători foarte tineri, cu vârste între 16 şi 18 ani, care păreau de mare perspectivă la momentul respectiv. Pe unii s-au plătit bani, alţii au venit gratis sau au fost promovaţi la prima echipă din curtea proprie.

Niciunul nu s-a impus ca un titular indiscutabil şi mulţi dintre ei au şi părăsit între timp clubul, fără ca Becali să încaseze vreo sumă de bani în schimbul lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *