Case fără curent electric în județul Botoșani din cauza vântului și ploii

fara curent retele electrice (2)Vântul puternic şi precipitaţiile căzute în ultimele 24 de ore au cauzat mai multe avarii în zona  Moldovei, în special la liniile electrice aeriene. Au fost afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum şi consolele de susţinere ale acestora. În judeţul Neamţ, sunt stâlpi de medie tensiune rupţi în zonele Potoci şi Vaduri, fiind întreruptă alimentarea cu energie la staţiile de pompare a apei din zonă.

În ciuda condiţiilor neprielnice, echipele Delgaz Grid au intervenit încă din cursul nopţii de ieri, pentru identificarea şi remedierea avariilor apărute.

like facebookReţelele electrice aeriene de medie tensiune din mediul rural se află în general la mare distanţă de căile de acces, traversând zone în care deplasarea personalului şi echipamentelor se poate face fără mijloace auto, ceea ce măreşte durata de intervenţie faţă de condiţiile normale. Totodată sunt necesare lucrări cu un volum mare de fasonare a copacilor înclinaţi de zăpadă pe conductoare sau în vecinătatea liniilor electrice aeriene.

În pofida acestor condiţii dificile, intervenţiile vor continua până la remedierea tuturor avariilor şi reluarea alimentării cu energie.

La aceasta oră sunt nealimentate (total sau parţial) următoarele linii electrice şi posturi de transformare:

  • Botoşani: 1 linie de medie tensiune şi 51 de posturi de transforme;
  • Bacău: 7 linii de medie tensiune şi 191 de posturi de transformare;
  • Iaşi: 4 linii de medie tensiune şi 115 posturi de transformare;
  • Neamţ: 11 linii de medie tensiune şi 430 de posturi de transformare;
  • Suceava: 13 linii de medie tensiune şi165 posturi de transformare;
  • Vaslui: 11 linii de medie tensiune şi 328 de posturi de transformare.

 

Având în vedere că evoluţia condiţiilor meteo nu este spre ameliorare, situaţia alimentării cu energie este dinamică, potrivit unui comunicat de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *