Senatorul PNL Costel Șoptică i-a solicitat ministrului Culturii fonduri pentru repararea Casei Memoriale „George Enescu” din Liveni

casa memoriala george enescu liveniSenatorul PNL Costel Șoptică s-a adresat oficial ministrului Culturii și Identității Naționale, Ioan Vulpescu, căruia i-a sesizat starea de degradare a Casei Memoriale „George Enescu” din Liveni-Botoșani, și i-a cerut măsuri urgente pentru remedierea situației.

Vă supun atenţiei situaţia extrem de precară a Casei Memoriale „George Enescu” din localitatea Liveni, judeţul Botoşani, aflată într-un iminent pericol de distrugere. În fapt, o serie de bunuri de patrimoniu din incinta acestui aşezământ cultural din satul în care s-a născut marele nostru compozitor sunt în fază de degradare, din cauza infiltraţiilor de apă generate de uzura avansată a acoperişului imobilului respectiv”, a arătat parlamentarul botoșănean, în interpelarea trimisă conducerii Ministerului Culturii.

like-facebookÎn finalul documentului oficial, senatorul liberal i-a cerut ministrului Vulpescu să analizeze starea ingrată în care se află Casa Memorială „George Enescu” din Liveni, declarată monument istoric. De asemenea, liderul PNL Botoșani a solicitat ministrului Culturii să răspundă la câteva întrebări: ”1. În ce mod se implică Ministerul Culturii în salvarea de la dispariţie a acestei clădiri cu o valoare inestimabilă pentru cultura şi identitatea naţională?; 2. Care este suma necesară reparării şi salvării imobilului-monument istoric din Liveni şi când veţi aloca fondurile pentru această investiţie?”.

Oficialii Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani susţin că, în cazul în care nu se vor aloca fonduri pentru reparaţii, există mari şanse ca întregul patrimoniu din casa în care s-a născut George Enescu să fie compromis, odată cu degradarea accentuată a clădirii. Prin urmare, aștept răspunsul ministrului Culturii, mai ales că grija pentru aceste monumente istorice, cum este și casa memorială din Liveni, constituie implicit un act de protejare și conservare a identității noastre naționale”, a conchis senatorul Costel Șoptică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *