Pompierii din Botoşani trimişi să stingă un incendiu uriaş la Suceava

incendiu bloc sarpanta suceava1Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi, miercuri noapte, să intervină la un incendiu puternic izbucnit la mansarda unui bloc din oraşul Gura Humorului, judeţul Suceava. Cinci persoane au ajuns la spital după ce au fost intoxicate cu fum.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat în apartament şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie, dar şi la blocurile învecinate, Catedrala Ortodoxă, dar şi o gospodărie privată, ultima aflată în imediata apropiere. Salvatorii au evacuat de urgenţă toate persoanele aflate pe nivel, după care şi pe cele aflate la etajele inferioare şi în scara învecinată a blocului.

incendiu bloc sarpanta suceavaIntervenţia a fost deosebit de grea, din cauza materialului lemnos din care era construită structura mansardei şi care a favorizat propagarea foarte rapidă a flăcărilor pe întreaga suprafaţă a blocului. De asemenea, învelitoarea din tablă a acoperişului, care acoperea ca o cochilie materialele combustibile, nu a permis salvatorilor să acţioneze direct cu apă asupra flăcărilor. Pentru a interveni eficient, la faţa locului au fost mobilizate, pe rând, 16 autospeciale, din care 4 autoscări pentru lucru la înălţimi şi o ambulanţă SMURD.

Pompierii au desfăşurat dispozitive de intervenţie pe toate laturile blocului şi au refulat apă în permanenţă pentru a bloca flăcările să se propage la vecinătăţi şi la apartamentele de la etajele inferioare. Intervenţia s-a desfăşurat atât din exterior, de pe autospecialele pentru lucru la înălţimi, cât şi din interior, în locurile unde salvatorii au putut pătrunde în siguranţă deasupra blocului. Din fericire, incendiul a fost localizat la nivelul mansardei şi astfel au fost salvate o casa P+1, cu anexele aferente, Catedrala Ortodoxă şi blocurile învecinate.

like facebookAu ars toate apartamentele situate la mansardă, cu bunurile din interior, pe o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 800 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de cercetare.

2 thoughts on “Pompierii din Botoşani trimişi să stingă un incendiu uriaş la Suceava

  1. Urmează si la noi șandramalele făcute pe Adamiu nr. 10-12. Panouri Sandwich populate cu indieni sunt rețeta cea mai bună pentru un dezastru. Nu știu ce autorizații au avut mansardele astea la vremea lor dar după modul in care au fost construite si materialele folosite era clar de la vremea respectivă că siguranța acestor construcții si a celor care locuiesc în ele si in blocurile pe care acestea au fost edificate nu a contat pentru nimeni. Au mai fost incendii din astea la mansarde construite la mișto in perioada de boom imobiliar dar nu contează, la vremea respectivă niște băieți deștepți au câștigat bani frumoși cu care au uns mulți responsabili sus pusi. La fel este si termoizolația executata cu polistiren expandat , nu stiu dacă sunt multe tari in care aceasta să fie folosită pe o scară atât de largă si nu cred că este cea mai bună soluție dar sigur este cea mai ieftină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *