Incredibil! Medic acuzat de conducerea Spitalului Judeţean Mavromati că a furat medicamente

daniela babei2Un caz incredibil s-a petrecut la Spitalul Judeţean Mavromati, după ce conducerea unităţii medicale a depus o plângere penală împotriva unui medic ce este acuzat de furt, fals, uz de fals, distrugere sau sustragere de documente.

Este vorba despre medicul Daniela Babei ce activa în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, iar în plângere se susţine că medicul a sustras medicamente, mănuşi, fiole de medicamente cu regim special şi soluţii perfuzabile. Plângerea este însoţită de imagini ale camerelor de supraveghere unde se observă cum medicul avea asupra sa mai multe pungi cu cadouri, în care se bănuieşte că erau ascunse bunurile sustrase. Reprezentanţii unităţii medicale au făcut un inventar asupra bunurilor din UPU şi au descoperit lipsurile.

Plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, iar deocamdată cercetările se fac in rem(cu privire la faptă).

„A fost înregistrată sesizarea Spitalului Judeţean Botoşani cu privire la săvârşirea, de către angajaţi ai Unităţii de Primiri Urgenţe a infracţiunilor de furt, distrugere sau sustragere de înscrisuri, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Lucrarea a fost trimisă serviciului de investigaţii criminale din cadrul IPJ Botoşani, pentru instrumentare”, a precizat procurorul Nicoleta Arpinte, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Medicul respinge acuzaţiile şi spune că totul este o înscenare pentru a fi defăimată. Ea spune că a imaginile video surprind pungile de cadouri pe care ea le-a primit de la colegi cu ocazia zilei de naştere. Cât privelte bunurile lipsă de la inventar, aceasta susţine că nu doar ea a fost de tură ci erau şapte medici.

O altă acuzaţie din plângerea penală vizează fals şi sustragere de documente. Medicul ar fi completat, în fişele altor medici al unor pacienţi consultaţi, medicamente pe care aceştia nu le-au primit. De asemenea a sustras şi câteva astfel de fişe pentru a face modificări.

În paralel cu plângerea penală, conducerea spitalului a decis şi detaşarea medicului la Camera de Gardă a Secţiei din Săveni pentru 60 de zile. Decizia este motivată de lipsa de personal de pe respectiva secţie.

Medicul spune că la rândul său va face plângeri penale pentru abuz în serviciu.

like facebookConducerea Spitalului Judeţean Mavromati a refuzat să ofere un punct de vedere oficial cu privire la această anchetă.

 

 

12 thoughts on “Incredibil! Medic acuzat de conducerea Spitalului Judeţean Mavromati că a furat medicamente

  1. Pai cum sa poata oferi conducerea spitalului un punct de vedere oficial cand ei stiu ca nu asa stau lucrurile.In momentul in care dl manager a venit in parcarea spitalului sa o caute in traista pe doctorita si nu i s-au confirmat cele vazute pe camera pt ca ea nu a luat acasa numic ,este vb de o cutie de manusi care a dus-o in camera de garda.orice medic are manusi in camera de gardă. Haideti totuși să nu fim ipocriți. Respect d-soarei doctor!

  2. …..deci se banuieste ca in pungile de cadouri avea bunuri sustrase din spital,sa inteleg ca acele camere de luat vederi,nu filmeaza momentul sustragerii bunurilor?desprre ce vb ….

  3. Plangerea, din modul de descriere a respectivelor infractiuni imputate doamnei doctor,nu are nicio sansa de a fi credibila, insa este suficienta sa produca o discreditare a imaginii in randul opiniei publice. In cazul in care imaginile de pe camerele de supraveghere nu surprind momentul furtului, nu putem vorbi despre o proba in acuzare, doar pe baza presupunerii ca bunurile sustrase s-ar afla in pungile cu cadouri. Daca exista o banuiala din partea conducerii spitalului ca medicul s-ar deda la asemenea fapte. Oricum, este reprobabila atitudinea spitalului de a aduce acuzatiaa in spatiu public, cata vreme sesizare penala este lipsita de verosimilitate. Cat priveste demersul doamnei doctor. desi o inteleg, nu pare sa aiba mult succes. Nu sunt date conditiile abuzului in serviciu. Ar fi vorba aici despre o alta fapta penala cu care ar putea sesiza organele de urmarire penala.

  4. Ce tâmpenii că se trec alte medicamente in plus pe bolnavi pai toți doctorii de familie fac așa ceva…Eu a făcut armata in 2002 ghencea București și am fost la infirmerie pai doctorul ne lasă lista ce medicamente sa trecem…Așa fac toți doctorii vai acu a găsit în un magarus ea e vinovata pt tot sistemul…Probabil nu impartea prada cu ceilalți doctori și au mâncați colegii colegele

  5. informatiile la care are acces presa sunt partiale, cu siguranta in spate se afla mai mult decat atat! toti cei din upu stiu ca Dr Babii ia medicamente de la spital si le foloseste la azilul pe care ea il administreaza. e usor sa tragi si pe altii in cursa (mai erau inca 7 medici pe tura), insa nu tine cont ca are un istoric patat in spate, acela in care a dat dovada de neprofesionalism – pune diagnostice cum ii tuna ei, a tot pus mana pe diverse medicamente. Sa speram ca pilele ei nu vor interveni… gen Cornel Sfaiter & Co.

  6. O spagara care fura din Serviciul UPU Botosani si cara la Casa de odihna Sf. Maria ( Azilul de batrani de pe str. Savenilor),camin construit ,chipurile, din banii proprii ,dupa cum singura declara.Incompetenta si hotia sunt lprincipalele ei atu-uri.

  7. Tot acest scandal este unul platit chiar de domnul manager care citez vorba lui (daca nu este furt facem sa fie),nu se pune domnisoara doctor pentru niste amarate de medicamente,a muncit prea mult pentru cariera ei ca sa se coboare la un asemenea nivel.Referitor la madam pacienta care se plange vai doamne ca nu i sa vorbit frumos,este o cuconita care a refuzat analize,tratament,a fost consultata si de dr.Guraliuc si dr.Turcanu..tantita dorea probe toxicologice ptr ca medicina legala a trimis-o sa declare la politie ca a fost otravita de colega ei cu 6 luni in urma si ea a preferat sa vina la UPU.Pacienta a a fost deranjata ca Domnisoara doctora sunat la politie sa anunte si ea a inceput sa ameninte.Are atatia pacienti care o cauta si mi se pare normal ca,colegele ei sa fie ofensate.
    Clar este o razbunare

  8. Din ce vad eu aparut zilele astea ,pare mai degraba o incercare de linsaj mediatic si de denigrare a doamnei doctor ,in scopul de a o decredibiliza.
    Eu am cunoscut-o cu multi ani in urma ,in calitatea de pacient,tot la UPU.
    Si nu orice pacient,ci unul in stare foarte grava ,cu tetraplegie si o bronhopneumonie foarte avansata.
    A fost singurul doctor care mi-a acordat si ingrijirea de specialitate si atentia cuvenita,in timp ce altii ma trimiteau de la un spital la altul,tratand superficial gravitatea starii mele de sanatate,iar eu abia-abia mai puteam respira.
    Pot spune fara nicio urma de indoiala ca doamna doctor Babei mi-a salvat atunci viata. Eu nu am cunoscut-o asa cum vad descris in presa ,sau in comentariile rautacioase.
    Nu mi-a pretins niciodata ceva,nu i-am dat vreodata cadouri,..Dimpotriva!
    Ori de cate ori am avut probleme grave de sanatate,o sunam la orice ora,imi dadea sfaturi si mi-a salvat de nenumarate ori viata,,fara sa vad vreodata ca e macar suparata ca o deranjez.
    E mult de povestit ,sa descriu acum de cate ori m-a salvat …
    Odata a venit din timpul ei liber, de acasa de la ea ,si mi-a dus copilul la Spitalul de Copii,Fetita mea era suspectata de fractura la mana iar eu nu puteam merge ,fiind in scaun cu rotile..
    Imi pare ireal tot ce citesc in articole si in comentariile rautacioase.Consider ca genul acesta de doctori, trebuie tratati cu respect si mai multa consideratie, si nu aruncat cu piatra si repede blamati!
    Eu rar am intalnit asa un doctor in cei 12 ani de tetraplegie,si credeti-ma ca am vazut multi…

  9. Alt titlu nu ati găsit ? Așa ar fi trebuit sa sune ,, cel mai bun medic din Botoșani care lucrează la UPU , este SANTAJATA de mangerul spitalului și de câțiva asistenți care sint angajați cu spagute ,, Nu este nimic adevărat din ce declara presa pus de manager !! V-ati pus problema poate o iubește și doamna doctor l-a refuzat ? Iar asistenta șefa upu care a fost data afara de la pediatrie pentru ca a avut o relație cu un medic ….sint probe video !! Acest medic nu merita jignirile unor oameni de joasa speța ! Este cea mai buna și competentă din toate de la upu ! Se observa ca totul este o făcătură !! Este o doctorița puternica corecta și cu suflet mare !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *