Hoț ghinionist! A vrut să vândă o bicicletă furată unui jandarm. Ce sumă a cerut pe ea

bicicleta-furataGrăbit să vândă o bicicletă pentru copii, pe care a sustras-o din scara unui bloc de pe strada Aleea Cinema, în dimineața zilei de sâmbătă, 8 aprilie, un tânăr în vârstă de 16 ani i-a făcut o ofertă mai mult decât tentantă unui bărbat care servea liniștit o cafea pe o terasă de pe Bulevardul George Enescu din municipiul Botoșani, în apropierea intersecției cu strada Primăverii.

Ghinionul lui a fost că cel căruia intenționa să-i vândă bicicleta, cu suma de doar 30 de lei, era un jandarm aflat în timpul liber, pe care l-a intrigat comportamentul tânărului și contravaloarea redusă pe care o cerea.

like facebookUn echipaj de jandarmi l-a condus pe adolescent la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani pentru lămurirea situației și a anunțat Poliția municipiului Botoșani cu privire la cele constatate.

Coincidența a făcut ca proprietara bicicletei să sune în acest timp la numărul unic de urgență 112, pentru a sesiza dispariția acesteia din scara blocului, a cărei ușă a rămas deschisă, deși era prevăzut cu sistem de inchidere electronic, neglijență de care a profitat făptașul.

Bicicleta a fost restituită proprietarei, iar jandarmii i-au întocmit adolescentului actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, dosarul fiind înaintat în vederea continuării cercetărilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Recomandăm cetățenilor care depozitează diverse bunuri în scara blocului, în special la parter, să le asigure cu încuietori și să urmărească ca ușa de acces să fie închisă,  pentru ca persoanele care nu locuiesc la adresa respectivă să nu poată intra decât cu acordul locatarilor, potrivit unui comunicat al IJJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *