Stareță nouă la Mănăstirea Lebăda din Botoșani. ÎPS Teofan a participat la instalarea acesteia

stareta doroteia dulgheru- manastirea lebada- zaicesti, botosaniMănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci“ – Lebăda din Zăiceşti din județul Botoșani are, începând de sâmbătă, o nouă stareță. Este vorba de monahia Doroteia Dulgheru, care a fost instalată în funcție de Înalt Prea Sfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Ierarhul a oficiat slujba Sfintei Liturghii alături de un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, precum și slujba de hirotesie a noii stareț.

like facebook„Sunteți o foarte mică obște, așezată la umbra Sfintei Cruci, nu departe de oraș, dar în același timp separată de urbea Botoșanilor. Sunteți înconjurate de pădure și de câmpurile frumoase care vă descoperă măreția creației lui Dumnezeu și purtarea Sa de grijă. Îl aveți alături și pe părintele exarh Ioan, ca povățuitor, îndrumător, ajutător, pentru ca și această mănăstire, puțin câte puțin, să intre în salba de perle ale monahismului din această zonă. Rostul unei sfinte mănăstiri este să se mântuiască cei din obște și prin rugăciunea lor să ajute și la mântuirea lumii. Mănăstirea este locul în care, încă de pe pământ, se arată în mod mai deplin decât în lume taina Împărăției Cerurilor, pe care suntem chemați să o dobândim pe deplin cu toții în Împărăția cea neînserată a Preasfintei Treimi”, le-a transmis Mitropolitul Moldovei și Bucovinei monahiilor de la Lebăda.

La final, conform rânduielii, obştea mănăstirii a făcut metanie şi a luat binecuvântare de la noua stareţă.

Monahia Doroteia Dulgheru a primit ascultarea de stareţă în urma retragerii monahiei Filofteia Stâncă, ajunsă acum la venerabila vârstă de 82 de ani. Monahia Doroteia Dulgheru s-a născut în ziua de 2 august 1981, în comuna Băluşeni, Botoşani. A intrat în obştea Mănăstirii Guranda în 2001, iar din obştea Mănăstirii „Înălţarea Sfintei Cruci“ – Lebăda face parte chiar de la înfiinţarea ei.

Sursa:  doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *