Zeci de botoșăneni și-au găsit loc de muncă la bursă

bursa locuri munca 2jpgAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat  “Bursa generală a locurilor de muncă”,  una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean  pentru persoanele în cautarea unui loc de muncă şi agenţii economici.

like facebookNumărul total locuri de muncă puse la dispoziție a fost de 909 de cei 57 agenți economici care au participat în Municipiul Botoșani și 5 agenți economici în localitatea Hilișeu Horia , selectându-se în vederea ocupării un număr total de 301 persoane cu următoarea distribuție : 278 persoane în Municipiul Botoșani, 23 persoane în localitatea Hilișeu Horia .

Numărul persoanelor încadrate pe loc a fost de 47 , cele mai multe în domeniul agricol (mecanic agricol, mecanic utilaj, municitor necalificat în agricultură) și construcții (zidar-roșar tencuitor, mozaicar, lăcătuș mecanic, instalator apă canal, muncitor necalificat ) .

Participarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă : 657 persoane în Municipiul Botoșani, 80 persoane în localitatea Hilișeu Horia .

În cadrul acestui eveniment, elevi din clasele terminale însoțiți de profesori au beneficiat de consiliere și orientare în carieră iar tinerii antreprenori interesați să demareze o afacere au beneficiat de consultanță gratuită pentru a accesa Programul START UP NATION.

Considerăm că obiectivul principal  al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat  contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați soldat cu încheierea contractelor de muncă și selecții pentru participare la probele de lucru .

Comunicat AJOFM

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *