Două gospodării au fost afectate de un incendiu generat de neatenție. Cel care a greșit a fost amendat

incendiu - dimacheni- botosaniUn foc aprins pentru a distruge resturile vegetale adunate din gospodaria unui localnic din comuna Dimacheni, fara a se respecta distanta de siguranta fata de vecinatati, s-a transformat intr-un incendiu care a afectat doua proprietati.
S-a intamplat in aceasta dupa-amiaza. Flacarile s-au extins cu repeziciune la gunoiul din apropiere, un saivan de oi si un depozit de furaje din  gospodaria proprietarului neglijent, dar si la un adapost de animale si un depozit de furaje din curtea vecinului.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Nicolae Iorga” al Judeţului       Botoşani  a fost solicitat sa intervina pentru stingerea incendiului putin dupa ora 15.00.
like facebookLa fata locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Dorohoi, cu trei autospeciale cu apa si spuma, dar si pompierii voluntari din comuna.
incendiu - dimacheni- botosaniAjunsi la locul evenimentului, salvatorii au constatat ca exista pericolul de propagare a flacarilor si la doua case, din cauza vantului care sufla cu putere. Pentru stingerea incendiului si inlaturarea efectelor au intervenit, mai bine de doua ore, 23 de pompieri militari si voluntari.
Flacarile au distrus doua adaposturi de animale si cca. 6 tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimata la cca. 15.000 lei.
Pompierii au salvat si protejat bunuri materiale in valoare de cca. 40.000 de lei.
Interventia a fost ingreunata de vantul puternic care favoriza extinderea incendiului, lipsa surselor de apa din zona ( autospecialele au fost realimentate de la cca. trei kilometri), distanta mica intre proprietati, precum si de cantitatea mare de gunoi de grajd (cca. 50 tone) care s-a aprins.
incendiu - dimacheni- botosaniPersoana responsabila de producerea incendiului a fost sanctionata contraventional de catre inspectorii de prevenire ai ISU Botosani.
Pompierii botosaneni recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.

One thought on “Două gospodării au fost afectate de un incendiu generat de neatenție. Cel care a greșit a fost amendat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *