O nouă revoltă la Știubieni. Prefectul Dan Șlincu a trimis Corpul de control

dan slincuCrescătorii de animale din Știubieni au protestat, miercuri, din nou în fața primăriei din localitate, oamenii fiind nemulțumiți că o societate a început împădurirea unui teren care era folosit pentru pășunat. Autoritățile locale au solicitat sprijinul jandarmilor.

like facebookDan Șlincu, prefectul județului, a declarat că a trimis Corpul de control la Primăria Știubieni pentru a verifica documentele ce fac obiectul acestor proteste.

Am primit o informare de la Jandarmeria Botoșani prin care ni s-a adus la cunoștință că și marți au fost proteste în localitatea respectivă. Astăzi (nr. miercuri) am emis un ordin de prefect prin care o echipă formată din Corpul de control și doi juriști din Instituția Prefectului vor verifica la primărie legalitatea documentelor din 2009 până în prezent”, a spus Șlincu.
În anul 2009, Consiliul Local Știubieni a aprobat înscrierea într-un program național de împădurire a suprafeţelor de pământ degradate. Anul trecut comuna a fost, alături de o alta din judeţ, acceptată pentru a intra în programul finanțat de Guvern. Licitaţie pentru lucrările de împădurire a avut loc la Burești și are o valoare de 12 miliarde lei vechi. Crescătorii de animale nu sunt de acord, însă, cu împădurirea terenului pe motiv că au animale şi, pe de-asupra, contracte de concesiune a terenului ca păşune, în acest caz fiind vorba de 45 de ha de teren.

Sătenii au mai protestat și luna trecută și au fost în audiență la fostul prefect Dan Nechifor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *