Ambasadorul SUA a vizitat o firmă din Botoşani. Cu cine a ales să discute Klemm!

ambasadorul usa la elsacoVizita ambasadorului Statelor Unite ale Americii  la Botoşani a început, de marţi după amiază. Hans Klemm a vizitat grupul de firme Elsaco şi a avut o întrevedere cu acţionarii firmei, dar şi cu conducerea executivă a companiei botoşănene.

Vizita nu a fost confirmată oficial de părţi, însă surse neoficiale susţin că omul de afaceri Valeriu Iftime şi colegii săi s-au întreţinut zeci de minute cu ambasadorul.

like facebookDiscuţiile s-au centrat în special pe parteneriatul economic român-american, dar şi despre mediul de afaceri la modul general.

”Una dintre prioritățile mandatului meu, alături de promovarea securității și valorilor democratice,  constă în sprijinirea companiilor care doresc să facă afaceri în Statele Unite ale Americii și a companiilor românești care doresc să vândă produse și să promoveze proiecte în SUA. De asemenea, în discuțiile purtate cu Președintele României am subliniat mereu importanța identificării unor căi de a consolida relațiile economice dintre țările noastre, de a spori schimbul de bunuri și servicii. Sunt numeroase companii americane prezente pe piața din România, în diferite sectoare de activitate, aș dori să fie mai multe, însă cele prezente văd potențialul de creștere al României. Astfel de interacțiuni cu mediul de afaceri din România ne ajută să aflăm mai multe despre mediul economic și să identificăm oportunitățile de creștere și consolidare a relațiilor bilaterale”, a declarat Hans Klemm.

Ambasadorul american a fost interesat să afle opinia conducerii grupului de companii Elsaco cu privire la condițiile economice din România, oportunitățile de dezvoltare și colaborare cu  firmele americane, precum și obstacolele întâmpinate de-a lungul timpului.

”Este cea mai importantă vizită pe care Elsaco o primește de la începutul activității.  Să avem aici, la Botoșani, un ambasador al celui mai puternic stat al lumii ne dă încredere că businessul nostru este vizibil și de interes pentru piața externă. Am învățat de la companiile americane multe lecții de business. Colaborarea cu o companie americană îți impune un cod de etică. Poate părea ciudat la prima vedere, însă este deosebit de important. În ultimii ani în România s-au înregistrat progrese în lupta împotriva corupției și acest fapt trebuie să fie cunoscut pentru a înlătura reticența investitorilor străini. Având în vedere parteneriatele existente între cele două țări și interesele economice comune este important să se acționeze în vederea încurajării și creșterii investițiilor americane în România. Consider că există un potențial foarte mare pe piața românească pentru companiile americane în diferite domenii de activitate, avem nevoie de lucrări și investiții. Contează și cum reușim să ne promovăm în exteriorul țării, cum transmitem că suntem un partener de încredere. Participăm la licitații mari și le abordăm cu parteneri străini, iar aceștia dau o garanție că suntem un jucător serios și sănătos”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.

În cursul zilei de miercuri ambasadorul urmează să aibă o întrevedere cu autorităţile din Botoşani, la sediul Primăriei. La discuţii vor lua parte primarul Cătălin Flutur, dar şi un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi subprefectul Daniela Beclea.

Hans Klemm a ajuns marţi după amiază la Botoşani, cazându-se la Hotel Belvedere.

One thought on “Ambasadorul SUA a vizitat o firmă din Botoşani. Cu cine a ales să discute Klemm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *