Un elev de la o școală din județul Botoșani a intrat în jocul ”Balena albastră”. Ce s-a întâmplat

calculator elevUn elev de 13 ani, de la o școală gimnazială din județul Botoșani, a intrat în jocul ”Balena albastră”. Elevul învață la o școală gimnazială din Darabani și  din curiozitate a intrat pe site-ul respectiv. A  răspuns, din fericire, doar la prima provocare, copilul fiind depistat la timp de dirigintele clasei.

A fost o tentativă. L-au cooptat pe acel copil, care a intrat din curiozitate  pe site-ul Balena albastră și trebuia să răspundă la anumite provocări. L-a depistat dirigintele prin schimbare de comportament. A încercat să răspundă la prima provocare, după care diriginetele a observat și s-a oprit la timp. Stând de vorbă cu copilul, acesta a recunoscut iar Inspectoratul Județean de Poliție face o anchetă pentru a încerca să dea de urma celor care sunt în spatele unui alt calculator”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie.

like facebookElevul a intrat într-un program de consiliere psihologică, inclusiv tutorele. Șeful IȘJ are și un mesaj pentru părinți.

Să fie mult mai atenți și să monitorizeze accesul copiilor pe internet. Nu putem să le interzicem copiilor să folosească internetul, dar putem fi atenți pe site-urile pe care navighează. Sunt convins că în astfel de situații apar deviații de comportament de care un părinte ar putea să-și dea seama și să prevină”, a menționat Hârtie.

Inspectoratul Școlar va încheia un parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean în ceea ce privește această linie de prevenire. De asemenea, reprezentanții IȘJ au  trimis o adresă în unitățile de învățământ prin care au rugat profesorii să monitorizeze cu atenție elevii, deviațiile de comportament ale acestora, accesul lor în mediul virtual.

 

One thought on “Un elev de la o școală din județul Botoșani a intrat în jocul ”Balena albastră”. Ce s-a întâmplat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *