EXCLUSIV Șefa Direcției de Sănătate Publică trimisă să își facă meseria la 500 de kilometri de casă

silvana tudoracheDirectorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani a fost înlocuit din funcție, în urma unui ordin al Ministrului Sănătății, Florian Dorel Bodog.

Medicul Silvana Tudorache a fost detașată pe funcția de director executiv al DSP Tulcea, unde șefa instituției, Laurenția Mariana Militaru, a fost pus sub acuzare de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârşirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu.

La Botoșani a fost transferat fostul director al DSP Brăila, medicul stomatolog Gabriel Vasile Ştefan Ciochină, care este și el suspectat de mai multe nereguli.

like facebookMăsura pare a fi una administrativă luată de șefii din sănătate, însă ea pare a fi mai mult o măsură discipinară, în condițiile în care ministrul este nemulțumit atât de activitatea Silvanei Tudorache, cât și a directorilor din Tulcea sau Brăila, care au, se pare, probleme și de natură penală.

Directorului DSP i-au fost reproșate neimplicări în atragerea și în implementarea unr programe naținale de sănătate, însă, în mod special, și deciziie controversate de anul trecut privind ridicarea autrizației de funcținare a Sanatoriul Podriga.

Imediat după emiterea ordinului, care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 aprilie, Silvana Tudorache a intrat în concediu medical, nedorind să plece la 500 de kilometri de casă pentru a-și menține scaunul directorial.

3 thoughts on “EXCLUSIV Șefa Direcției de Sănătate Publică trimisă să își facă meseria la 500 de kilometri de casă

  1. Felicitari pentru decizia ministrului dar pe jumatate pentru ca i s-a oferit tot post de conducere. Dupa ce nu a fost capabila sa faca fata la Botosani credeti ca va rezolva vreo problema la Tulcea ? Este de o incompetenta ce rar poti vedea la un director si totusi a fost tinuta pe aceasta functie inexplicabil de mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *