Bugetul local al municipiului Botoșani, votat cu amendamente

consiliul local varaConsilierii locali ai PSD au venit cu amendamente la proiectul de buget pe anul 2017, propus de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur. Social-democrații au propus alocarea sumei de 350.000 lei pentru plata parțială a ”Studiului de Fezabilitate al Proiectului ”Șoseaua de Centură a Municipiului Botoșani prin Curtești” , dar și 300.000 lei pentru reabilitare si modernizare stradăzii Dimitrie Bolintineanu .

like-facebookDe asemenea, s-au cerut 100.000 lei pentru expertiza tehnica Stadionul Municipal, dar și alocarea a 250.000 lei pentru manifestari cultural artistice cu prilejul Zilelelor Orasului 2017, Summerfest/Septemberfest și Revelion 2017/2018. Un alt amendament al social-democraților a vizat amenajare Bisericii Petru si Pavel cu suma suplimentara fata de cea alocata  de 40.000 lei, precum și proiectarea și realizarea unui bust Colonel Tomoroveanu , pentru care s-au cerut 30.000 .

S-a mai cerut suma de 100.000 lei pentru obiectivul de investiţii „Documentaţie tehnică reabilitare şi modernizare strazile Ana Ipatescu  , Posta  Veche , Strada Humariei , „. Totodată, consilierii PSD au propus diminuarea bugetului la Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement, de unde s-au tăiat 600.000 lei care vizau achiziția unei autocisterne, însă s-a diminuat și fondul propus pentru achiziția de camere video, de la 506.000 la 206.000.

Consilierul local Cătălina Lupașcu a criticat amendamentele social-democraților, acuzându-i că susțin, în continuare, manifestările.

Primarul Cătălin Flutur a spus că este de acord cu amendamentele consilierilor PSD.

M-am uitat și pe amendamente. Nu înseamnă decât a lua bani dintr-o parte și să punem în altă parte”, a menționat Flutur.

Bugetul municipiului Botoșani a fost votat cu amendamentele social-democrațilorVeniturile totale propuse pe 2017 au fost estimate la 218,7 milioane lei, cheltuielile ridicându-se la aceeași sumă.

Cheltuielile de funcționare sunt de 204,2 milioane lei.

 

One thought on “Bugetul local al municipiului Botoșani, votat cu amendamente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *