Directorul Nova Apaserv, despre factura la apa meteorică: Nu sunt calcule efectuate de către salariații Nova Apaserv, ci sunt calcule furnizate de Institutul Național de Meteorologie

albert tanaseDirectorul societății Nova Apaserv, Albert tănase,  susține că Institutul Național de Meteorologie stabilește catitatea de apă meteorică din municipiul Botoșani și nu operatorul de apă. Acesta susține că factura emisă către Primăria Botoșani, de 1,6 milioane lei pentru apa meteo din anul 2016, a fost mai mare decât în anul 2015, datorită precipitațiilor abundente care au căzut în prima parte a anului, respectiv în ultima parte a anului.

like facebookÎn ceea ce privește facturarea apei meteo, Nova Apaserv are încheiat un contract cu Institutul Național de meteorologie, centrul Zonal Moldova, în baza căruia ne sunt furnizate datele referitor la media cantităților de apă pe fiecare an. În cursul anului 2015, raportat la facturile care au fost emise în 2016, în 2015 am avut o medie raportată de Institutul Național de Meteorologie de 311, 9 litri de apă pe mp iar în 2016 , cu toată seceta care a fost în vară și având în vedere perioada de patru luni de la începutul anului și cantitățile de apă din ultimele trei-patru luni din an, au dus la o medie de 689 litri pe mp, mai mult decât dublu. Făcând raportarea la aceste cantități, am comunicat suma de 1,6 milioane lei aferemtă Primăriei Botoșani. Nu sunt calcule efectuate de către salariații Nova Apaserv, ci sunt calcule furnizate de Institutul Național de meteorologie. la anul s-ar putrea să fie la fel”, a spus directorul Nova Apaserv.

Declarația a fost făcută după ce primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, s-a plâns că anul 2016 a fost un an secetos, însă factura primită pentru apa meteorică a fost mai mare decât cea din 2015.

 

One thought on “Directorul Nova Apaserv, despre factura la apa meteorică: Nu sunt calcule efectuate de către salariații Nova Apaserv, ci sunt calcule furnizate de Institutul Național de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *