Tamara Ciofu: „Fiecare primărie din județul Botoșani trebuie să beneficieze de minim doi asistenți medicali comunitari”

Tamara CiofuDeputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat joi că Ministerul Sănătății are în vedere să crească cu 30 de posturi numărul de asistenți medicali comunitari care se vor ocupa de sănătatea persoanelor vulnerabile de la nivel local.

O dată cu reglementarea asistenței medicale la nivelul comunităților locale care a fost aprobată de actualul Guvern în urmă cu două săptămâni este important să dezvoltăm și rețeaua de asistenți medicali comunitari, astfel încât să creştem accesul grupurilor vulnerabile de populație la serviciile de sănătate de bază. Voi face demersuri și voi discuta cu reprezentanții Ministerului Sănătății astfel încât, fiecare primărie din județul Botoșani să beneficieze de minim 2 asistenți medicali comunitari”, a declarat deputatul PSD Tamara Ciofu.

like facebookÎn urma activităților pe care le-a realizat în primul mandat de parlamentar, medicul Tamara Ciofu împreună cu botoșăneanca Lidia Onofrei de la Ministerul Sănătății a reușit să creeze în județul Botoșani o rețea de 97 de asistenți medicali comunitari și 17 mediatori sanitari care se ocupă de educarea și monitorizarea stării de sănătate a persoanelor vulnerabile de la nivel local. În prezent în județul Botosani mai sunt doar 5 localități fără asistent medical comunitar (Nicșenii, Stăuceni, Blândești,Călărași și Vorniceni).

Am solicitat Ministerului Sănătății să avem o dezbatere la Parlament pentru aplicarea OUG 18/2017 privind activitatea de asistență medicală comunitară. Totodată vom discuta și completarea Normelor metodologice de aplicare ale acestui act normativ, cu reprezentanții autorităților publice locale care vor fi implicați în soluționarea cazurilor medico-sociale în cadrul serviciilor reglementate în legislatia specifică și în special în cadrul centrelor comunitare integrate”, a susținut deputatul PSD Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *