Bani mai mulți pentru servicii medicale repartizați județului Botoșani

carmen nicolau- director cjas botosaniAproape 14 milioane lei a primit în plus anul acesta Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru serviciile medicale față de anul trecut. Medicina primară a primit cu 2,6 milioane lei mai mult anul acesta față de anul trecut, la spitale au venit cu peste 8,7 milioane mai mult față de anul trecut, în timp ce la paraclinic (laboratoare) s-au primit cu 1,3 milioane lei mai mult decât anul trecut.

La clinic suma este mai mare cu 453 mii lei față de anul trecut iar la stomatologie cu 122 mii lei mai mult față de anul trecut. La recuperate s-a primit în plus față de anul trecut 132 mii lei, iar la  centrele de permanență 202 mii lei în plus față de anul trecut.

like facebookCarmen Nicolau, directorul CAS Botoșani, a declarat că furnizorii vechi de servicii medicale din județ vor încheia acte adiționale în acest an cu instituția de asigurări de sănătate, întrucât contractul cadru este valabil pentru anul 2016-2017, în timp ce furnizorii noi vor încheia contracte cu valabilitate de la 1 aprile până la 31 decembrie 2017.

Suma totală care ne-a venit în plus anul acesta față de ceea ce am primit anul trecut este de aproape 14 milioane lei. Avem mai mulți bani decât anul trecut și considerăm că asistența amedicală în județul Botoșani are toate premizele să se desfășoare în condiții optime din punct de vedere a finanțării. Actele adiționale vor fi încheiate până la 31 decembrie 2017. Din 2018 va fi un nou contract cadru, pe câția ani se va hotărî”, a spus Nicolau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *