Profesori din Suedia și Marea Britanie, la Colegiul Național ”A.T.Laurian”

Colegiul AT Laurian BotosaniÎn perioada septembrie 2015-septembrie 2017, în Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoşani se desfăşoară proiectul de  parteneriat strategic Erasmus+ , finantat cu sprijinul Comisiei Europene.  În cadrul acestui proiect sunt implicaţi zeci de profesori de matematică din România, Suedia şi Marea Britanie . Aceştia realizează lecţii în cadrul cărora își propun să îmbunătățească experiența învățării matematicii prin utilizarea eficientă a tehnologiei.

Rezultatele proiectului TEMP includ până în acest moment articole de cercetare , proiecte didactice care utilizează aplicații precum Geogebra, studii de impact legate de utilizarea tehnologiei în orele de matematică sau în realizarea temelor pentru acasă. De asemenea, o echipă de elevi talentaţi din Laurian  a realizat o aplicatie software pentru Geometrie , clasa a VII a ( software premiat in cadrul Galei Edumanager in noiembrie 2016) şi o platformă web cu probleme rezolvate, lecții, teste online.

like facebookElevii claselor V-VIII care se pregătesc pentru examenul de Evaluare Naţională pot accesa gratuit platforma web mate.laurian.ro care conţine zeci de probleme rezolvate, probleme propuse şi teste cu evaluare, grupate pe niveluri de dificultate. Răspunsurile la problemele propuse şi la teste sunt evaluate automat pe platformă.

În aprilie 2017, 4 profesori ai Colegiului Laurian vor participa timp de 5 zile la o sesiune de instruire organizată de Municipalitatea și Universitatea din Vasteras. Rezultatele obţinute în proiect vor fi popularizate in rândul studenţilor Facultăţii de Matematică din Iaşi în cadrul unei activităţi de diseminare care se va desfăşura în mai 2017.

Sursa: comunicat CNATL

 

One thought on “Profesori din Suedia și Marea Britanie, la Colegiul Național ”A.T.Laurian”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *