Liderul Sindicatului Polițiștilor din Botoșani: În Ministerul Afacerilor Interne există 40% din angajați plătiți cu salariul minim pe economie

sindicalisti ministru dialog social petrea 1Liderul Sindicatului Politistilor si Personalului Contractual (SPPC) din cadrul IJP Botosani, Sandu Afrăsânei, a adus în atenția ministrului Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, salariile mici pe care le primesc angajații din Ministerul Afacerilor Interne. Acesta a declarat că la ora actuală, 40% dintre angajații din poliție au salariul minim pe economie, motiv pentru care aceștia sunt deciși să iasă în stradă la proteste.

”La ora actuală, în Ministerul Afacerilor Interne există 40% din angajați plătiți cu salariul minim pe economie. Din câte am înțeles, în programul de guvernare există un punct privind creșterea gradului de siguranmță a cetățeanului. Crede cineva că cu 40% din efective cu salariul minim pe economie va fi realizat acest obiectiv?  Diferența de 40% la 100% au puțin mai mult decât minimul pe economie. Nu cred că este normală să se întâmple așa într-un sistem bugetar”, a spus liderul de sindicat al polițiștilor.

like facebookSandu Afrăsânei a dat exemplul unei instituții din sistem, unde angajații au apelat la instanță pentru unele sporuri, însă, pe aceeași speță, unii au câștigat și alții nu.

Pentru un drept salarial care nu a fost acordat s-a mers în instanță. Instituția publică are și personal contractual și funcționari publici. În instanță, unii au câștigat aceleași drepturi, iar alții nu au câștigat”, a mai spus Afrăsânei.

Ministrul Gabriel Petrea i-a răspuns că toate inechitățile salariale vor fi corectate prin Legea salarizării unitare, care va apărea la începutul lunii iulie.

Nu pot să comentez deciziile instanței. Cred că ceea ce s-a întâmplat din 2009 și până acum, nu cred că dvs vă doriți să le putem rezolva în două luni de zile, pentru că este imposibil. Situația dvs este una specială, pentru că dvs aveți soldă, aveți toate sporurile aplicate la aproape 600 lei și lucru acesta nu se întâmplă de acum, ci din 2009. Rugămintea mea este să aveți încredere că prin Legea salarizării unitare toate lucrurile acestea se vor rezolva”, a spus ministrul.

 

2 thoughts on “Liderul Sindicatului Polițiștilor din Botoșani: În Ministerul Afacerilor Interne există 40% din angajați plătiți cu salariul minim pe economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *