Ancheta în cazul bebelușului mort la Maternitatea Botoșani s-a finalizat. Care sunt concluziile

maternitatea- BotosaniComisia care a anchetat cazul copilului mort în Maternitate pe 10 martie, a stabilit că niciun cadru medical nu se face vinovat de moartea bebelușului.  Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, fetița a murit din cauza unei pneumonii provocate de stafilococul hemolitic de tip B, pe care l-ar fi luat de la mamă.

like facebookCauza decesului a fost insuficienţa respiratorie acută pe fondul unei bronhopneumonii congenitale, diagnostic susţinut de hemoculturile pozitive la 48 de ore. Din momentul naşterii, copilul a fost urmărit de personalul medical fără a sesiza, până la ora 5.00, vreun factor de evoluţie nefavorabil. La ora 5.00, s-a constatat că nou-născutul prezinta febră şi insuficienţă respiratorie acută, fiind luată decizia de a fi transferat în secţia de terapie intensivă nou-născuţi. În această secţie s-a recoltat hemocultură, s-au iniţiat măsurile de menţinere a funcţiilor vitale, evoluţia fiind nefavorabilă. După 12 ore s-a înregistrat decesul nou-născutului”, a declarat medicul Ştefan Bercea.

Mama era purtătoare a streptococului beta-hemolitic de tip B, spune Bercea, însă rezultatul analizelor făcute pe probele luate de la aceasta a venit după ce copila ajunsese în stare foarte gravă. El spune că părinții au depus o plângere și la Poliție, iar ancheta va fi continuată de oamenii legii.

Citeste si: Tragedie! Încă un bebeluş mort în Maternitate, la câteva zile după naştere

 

One thought on “Ancheta în cazul bebelușului mort la Maternitatea Botoșani s-a finalizat. Care sunt concluziile

  1. Parcă înțelesesem ca peste noapte mama a încercat sa găsească pe cineva care sa-i dea atenție, realizând ca nou născutul are probleme. Se pare ca peste noapte personalul e plătit sa doarmă ca la hotel și sa nu cumva sa fie deranjat. Se moare mult în România, ignoranta și nesimțirea unora dintre cei ce sunt plătiți să salveze vieți este acoperita de lipsa unei legislații clare și aplicabilă fără echivoc, pentru toți cei ce-și permit sa se joace cu viețile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *