Angajații de la Nova Apaserv și Urban Serv intră în grevă. Lider de sindicat: Nu se va mai ridica gunoiul și nici apă nu va mai fi în perioada sărbătorilor pascale

lideri sindicat la intalnirea cu ministru petreaLiderul de sindicat al societății Urban Serv, Cristian Sadovei, a anunțat, vineri, la întâlnirea cu ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, că angajații de la societatea Urban Serv, dar și de la societatea Nova Apaserv vor intra în grevă în prejma sărbătorilor de Paști, după ce, spune el, negocierile cu conducerile societăților pe majorări salariale au eșuat. El a acuzat faptul că nu există un dialog deschis între sindicat și conducerile societăților și spune că i s-a pus pumnul în gură atunci când s-a cerut salarii mai mari. Sadovei a afirmat că în timp ce salariile directorilor s-au triplat în ultima perioadă, iar salariații au până în 800 lei salariul de încadrare.

like facebookEl a acuzat totodată că nicio societate din Botoșani nu are la vedere cheltuielile de salarizare și se încalcă legislația.

Am ajuns să negociem cu președintele României, și spun asta pentru că am ajuns să negociem cu directori care au salariul la nivelul președintelui României. iar salariații de la salubritate și apă nu. De patru ani de zile, salariile la aceste instituții, Urban Serv. Nova Apaserv, nu au creswcut, dar în schimb a crescut partea de sus. Paradoxul este că la Urban serv a avut ședința de Copnsiliu de Administrașie, unde trebuiau să semneze noii administratori, și nu au semnat contractul de mandat că nu le-a convenit noile indemnizații și diurna. Nu au dorit să știe că există un conflict deschis la Urban Serv, de aceea vă anunț că începând cu 1 aprilie se va face grevă de avertisment, conform legii, iar de pe 10 aprilie nu se va mai lucra, nu se va mai ridica gunoiul și nici apă nu va mai fi în perioada sărbătorilor pascale”, a spus Sadovei.

Liderul de sindicat a mai afirmat că un director, căruia nu i-a spus numele, l-a amenințat verbal să stea în banca lui ”că o să se întâmple ceva cu mine și să nu mai cer drepturile salariaților”.

Ministrul Gabriel Petrea ia- cerut liderului de sindicat o carte de vizită pentru a discuta ulterior asupra aspectelor semnalate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *