A cerut unui prieten telefonul pentru a se uita pe Facebook, însă a dat bir cu fugiții. Jandarmii l-au prins

masina de jandarmiJandarmii care patrulau în seara zilei de miercuri, 15 martie, pe strada Ion Pillat din municipiul Botoșani, în apropierea Centrului Vechi, au fost opriți de un tânăr care reclama faptul că  un prieten i-a luat telefonul mobil și a fugit.

Facebook-ul a fost motivul pentru care i-a dat telefonul, dar prietenul avea alte gânduri, dovadă fiind fuga de la non-stop-ul din apropierea fostului cinema Luceafărul.

like facebookEchipajul de jandarmi a găsit fugarul pe strada Albinei, la adresa unde acesta locuia fără forme legale.

Scuza pentru însușirea smartphone-ului a fost lipsa de discernământ datorată consumului de băuturi alcoolice, ceea ce nu i-a împiedicat pe oamenii legii să întocmească actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și să restituie telefonul mobil proprietarului de drept.

Solicitarea telefonului mobil, de obicei de la o persoană necunoscută, pentru a suna pe cineva este o practică destul de des întâlnită, urmată de fuga de la locul faptei într-un moment de neatenție al ,,victimei”, care se trezește păgubită în acest mod, deoarece cei care au această ocupație sunt tineri ,,sprinteni”, care profită de starea de confuzie, se fac nevăzuți în timp scurt și sunt greu de ajuns din urmă.

Recomandăm cetățenilor să nu aibă încredere în oricine îi roagă să îi ajute în acest mod, iar dacă sunt implicați în situații similare fără voia lor, să rețină semnalmentele persoanei respective și să apeleze în cel mai scurt timp numărul unic de urgență 112, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *