Polițiști de proximitate și mai multe patrule de polițiști și jandarmi în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

masina jandarmi in parcul tineretuluiMembrii Comisiei de ordine publică din municipiul Botoșani s-au întâlnit, miercuri, pentru a discuta din nou asupra problemelor din Centrul Vechi și Parcul Tineretului. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că odată cu încălzirea vremii se vor intensifica acțiunile de patrulare ale polițiștilor în zonă și în plus, spune edilul, se are în vedere extinderea sistemului de supraveghere video în municipiu.

O altă măsură de ordine și protecție care va fi luată este cuplarea sistemului video la dispeceratele de la Jandarmi și de la Poliție, pentru o operativitate mai bună a forțelor de ordine. Discuțiile pe această temă au avut loc după ce mai mulți consilieri locali au cerut luarea unor măsuri  și adoptarea unui nou regulament în ceea ce privește utilizarea locuințelor sociale și impunerea unor noi reguli de conviețuire.

like-facebookÎmi doresc să îmbunătățim activitatea de monitorizare video, lucru pe care îl avem în plan și de a colabora mai intens cu instituțiile din MAI. A venit sezonul cald și vor intensifica patrularea în zonă. Una din problemele identifucate de noi este că aștia s-au prins unde sunt camerele video și vreo două-trei le-au distrus. Avem în plan să mai extindem pe alte străzi unde pot să apară probleme. Există o problemă cu prelucrarea acestor date și am ajuns la concluzia că ar trebui să intervenim să punem niște fibră optică ca aceste imagini să fie captate direct și la Poliția municipiului și Jnadarmerie”, a spus Flutur.

De asemenea, șeful Poliției municipale, Cătălin Corneanu, a spus că începând de pe 15 martie, zilnic, la cele două posturi de poliție înființate în Centrul Vechi și Parcul Tineretului se vor găsi polițiști de proximitate.

Am considerat că este oportun să facem acest lucru deoarece multe persoane intenționează să depună o plângere, dar din cauza distanței și a altor probleme nu mai ajung la Poliția municipiului. Zilnic vor fi prezenți polițiștii de proximitate între ora 9.00 și 12.00 în posturile respective. Cred că este benefic acest lucru și au și posibilitatea de a efectua și celelalte activități specifice muncii de poliție, să culeagă anumite date, să ia pulsul de la fața locului. În zonă, vom dinamiza activitățile prin dispunerea forțelor pe anumite intervale orare”, a spus șeful Poliției municipale.

Reprezentantul romilor din Botoșani a admis că sunt probleme cu unii etnici romi, însă spune că la Botoșani problemele nu sunt atât de grave.

Situația nu este roz. Mai sunt incidente din astea, că mănâncă semințe, că ăla l-a înjurat pe altul. Bine că nu își dau în cap la Botoșani”, a declarat Gheorghe Borcoi.

 

 

2 thoughts on “Polițiști de proximitate și mai multe patrule de polițiști și jandarmi în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

  1. Borcoi du-te la gunoi nu ai ce căuta în primărie, chiar aștepți sau vrei să se întâmple? Fă armata cu ei că nu prea știu să fie civilizați ești de ai lor. Vrem să fie siguranță în acest oraș nu să fim nevoiți să începem așa zis război între români și ai voștri. Hai pa te pup pe frunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *