FOTO Un elev din Botoșani, pe locul II la Campionatul European de Go pentru Juniori

rotaritaFiul unui polițist de circulaţie din Botoșani s-a clasat, luna trecută, pe locul II la Campionatul european pentru Juniori de GO de la Grenoble, în Franța,  categoria sub 12 ani. Este vorba despre Ştefan Adrian Rotăriţa, care a avut cinci victorii în cele șase runde ale competiției (8k+, 2k+, 4k-, 7k+, 1k+, 9k+). Botoșăneanul a avut cel mai bun rezultat dintre reprezentanții României. Ştefan Adrian Rotăriţa, care este elev în clasa a doua la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, s-a calificat la competiția care va avea loc în Tailanda, cel mai probabil în perioada 19-27 iulie.

like facebookLa categoria sub 16 ani cel mai bine clasat a fost Denis Dobraniş, locul 5, iar la categoria sub 20 ani Elian Grigoriu, locul 6.

stefan adrian rotarita- clubul de go- botosaniCu 220 de copii veniți din 18 țări diferite și mai mult de 150 de părinți și suporteri, Campionatul European pentru Tineret Go22 a fost deja un uriaș eveniment. Dar cu adăugarea Turneului Internațional de la Grenoble, care de asemenea a atras 80 de participanți, prezența profesioniștilor GO (Hayashi Sensei 6P din Japonia, Catalin Taranu 5P, Ilya Shikshin 1P and Mateusz Surma 1P), a puternicilor jucători coreeni (In-seong Hwang, Chi-min Oh, Seong-jin Kim) și a invitatului special Yumi Hotta, manga scenarist Hikaru no Go, a transformat acest eveniment într-o adunare excepțională”, susțin organizatorii.

stefan adrian rotarita- clubul de go- botosaniCele mai multe activități au avut loc în centrul orașului Grenoble. Pentru mulți dintre copii a fost primul turneu la care au participat și au fost foarte încântați. Au participat 92 de băieți și fete cu vârste până în 12 ani, 75 de tineri sub 16 ani și 52 de tineri la secțiunea sub 20 de ani.

Ceremonia de premiere a avut loc la primărie. Câștigătorii au fost din Rusia, Germania și Ungaria.

Ştefan Adrian Rotăriţa, este fiul poliţistului de circulaţie Florin Rotăriţa, a început să practice acest sport al minţii la „Clubul de GO” Botoşani de la Biblioteca Judeţeană, alături de un mare pasionat de GO.

stefan adrian rotarita- clubul de go- botosani

One thought on “FOTO Un elev din Botoșani, pe locul II la Campionatul European de Go pentru Juniori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *