FOTO! Angajații de la Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu, în grevă: Vom bloca activitatea

greva agentia protectia mediului 1Angajații Agenției pentru Protecția Mediului, respectiv ai Gărzii de Mediu, au declanșat, marți, o grevă de avertisment, nemulțumiți că, deși sunt funcționari publici, au fost omiși de la majorările salariale. Ei cer ca salariile să le fie majorate cu 50%. Salariul net al unui consilier superior se ridică la 2100 lei iar un asistent are 1450 lei net. Salariații au purtat pancarte cu mesajul: ”Exterminare. Desființare. Nepăsare”, ”Nu inechității salariale!”, ”Starea mediului =starea angajaților din Protecția mediului”.

like facebookPentru noi nu se găsesc soluții niciodată. Nu cerem foarte mult. Ministerul nostru este salarizat la 70% din SGG (Secretariatul General al Guvernului) iar noi cerem 50% din SGG. Asta înseamnă un 800 lei net pentru o funcție maximă de consilier superior. Pentru ceilalți însemnă mai puțin. Nu cerem prea mult, nu ne comparăm cu nicio altă familie ocupațională șți vrem să fie apreciată valoarea noastră” a declarat Loredana Burlacu, reprezentant APM Botoșani.

Agenția pentru Protecția Mediului are 33 de angajați iar Garda de Mediu  șapte angajați. Salariile la cele două instituții nu au mai fost majorate din 2009. Greva de avertisment a avut loc între orele 10.00 lu 12. 00. Oamenii vor ieși în stradă până la rezolvarea doleanțelor.

greva agentia protectia mediului

greva agentia protectia mediului 2

One thought on “FOTO! Angajații de la Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu, în grevă: Vom bloca activitatea

  1. La cat munciti, ce salarii mai vreti ! Panza freatica e infectata de sare si motorina in Catamarasti-Deal de ani buni, lumea reclama, dar se alege cu o hartie de inregistrare doar… Ati luat din greseala analize ale solului, a apei ?? Banii din padurile taiate se fac fifty_fifty cu Min Mediului ??? La munca ma putorilor, apoi la intins mana !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *