Unul dintre martorii din dosarul lui Florin Ţurcanu recunoaşte că a minţit în faţa instanţei

sala de judecata tribunalUnul dintre martorii din dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean recunoaşte că a minţit în faţa instanţei. Este vorba despre un martor cheie din dosar, Ştefan Codău- consilier la cabinetul şefului judeţului, cel care a fost intermediarul plăţilor dintre omul de afaceri Marcel Bârsan şi socrul lui Florin Ţurcanu, pe numele căruia se construia casa. Practic acesta era un fel de diriginte de şantier.

După ce în cursul urmării penale a povestit procurorilor cu lux de amănunte cum s-a construit casa, la audierile din faţa instanţei, în faza procesului, a fost evaziv. Procurorii s-au autosesizat şi l-au acuzat de mărturie mincinoasă, iar el a semnat un acord de recunoaştere a faptei.

like facebookAcest acord a ajuns pe masa judecătorilor care îl vor judeca. În cadrul procesului procurorii DNA au propus reaudierea martorului, în condiţiile în care acesta s-a hotărât să spună adevărul, însă instanţa s-a opus pentru că încă nu există o hotărâre de condamnare pentru mărturie mincinoasă şi până atunci el beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

2 thoughts on “Unul dintre martorii din dosarul lui Florin Ţurcanu recunoaşte că a minţit în faţa instanţei

  1. Florinele ai incurcat-o! Bulau lung te așteaptă! Mi se pare ca e și încercarea de influentare a martorului…

  2. Florinele…la zbarna cu tine tata…mai tii minte cand minteai „prostimea”??? Ai uitat?? Eu n-am uitat…5 ani de zbarna primesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *