FOTO Cuptoare medievale descoperite în curtea spitalului de boli contagioase

cuptoare medievale sectia boli infectioaseO groapă în asfalt a dus la descoperirea unor cuptoare medievale în cadrul curţii Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Mavromati. Conducerea spitalului a menţionat că asfaltul s-a surpat „peste noapte” şi a dus la descoperirea cuptoarealor fiind anunţaţi specialiştii. Corneliu Mihai, managerul unităţii sanitare, a menţionat că se avea în plan modernizarea clădirilor, însă această descoperire şi ulterior consevarea ei, va face imposibil modernizarea.

„Peste noapte s-a surpat. Este chiar lângă clădirea unde avem arhiva spitalului. Nu pare să fie extins sub spital, prentru că ar fi ieşit la iveală când s-a făcut fundaţia la clădire. Am informat pe cei de la Cultură, pentru că aşa prevede legea şi ei vor începe săpături. Noi încercăm de atâta timp să reabilităm acest spital, iar acum chiar ne va fi imposibil. Sperăm doar să nu fie afectată activitatea medicală dacă va fi constituit un şantier arheologic aici”, a declarat Corneliu Mihai.

cuptoare medievale sectia boli infectioase2Reprezentanţii Muzeului Judeţean susţin că vor începe săpăturile cum va permite vremea şi bănuiesc că aceste cuptoare au legătură cu cele descoperite în curtea Mănăstirii Popăuţi.

like facebook„La o primă vedere par a fi niște beciuri vechi, din perioada medievală. Am semnalat aspectul și la Direcția de Cultură. Am discutat și cu domnul Corneliu Mihai și ne-a asigurat tot sprijinul. Noi i-am rugat să inchidă perimetrul și de săptămâna viitoare, când vremea va permite, vom începe săpăturile. Probabil beciurile de acolo sunt legate cu acele beciuri descoperite în curtea Mănăstirii Popauti, dar până nu intrăm efectiv, nu putem spune nimic. Noi vom face tot posibilul să le decarcam din punct de vedere arheologic și să le valorificăm”,  a declarat Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judetean de Istorie Botosani

One thought on “FOTO Cuptoare medievale descoperite în curtea spitalului de boli contagioase

  1. Corneliu Mihai este priceput la toate !!!!!, un manager de „soi” insusit, asumat si mentinut de catre PSD….ce mai … mai trebuie sa se priceapa si la cuptoare ca la verificat condica de prezenta cu Aivancesei se descurca…de aceea Dom Costica a afirmat ca este destoinic manager.Pentru verificat condica si prezenta sunt sefii de sectii …………..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *