Doina Federovici: „De la 1 ianuarie 2018 impozitul pe venit va deveni sursă a bugetelor locale”

doina federoviciPreședintele PSD Botoșani Doina Federovici a anunțat astăzi că de la 1 ianuarie 2018 va fi stabilit un prag minim de 750 de lei pe locuitor pentru funcţionarea administraţiilor locale. În cazul în care acesta nu acoperă bugetul de funcționare, va fi completat cu sume de la bugetul de stat.

De la 1 ianuarie 2018 impozitul pe venit va deveni sursă a bugetelor locale pentru a consolida independenţa unităților administrativ teritoriale față de Guvern. Este normal ca cei care plătesc impozite pe venit să beneficieze de rezultate clare la nivel local. De aceea, impozitul pe venit va fi folosit de autorităţile locale şi nu va mai fi virat la bugetul de stat. Este un prim-pas, pe lângă programul de investiții locale în valoare de 30 de miliarde de lei pentru următorii 4 ani, prin care PSD a arătat că se ține de cuvânt și dorește să asigure finanțare pentru toate localitățile din România”, a declarat Doina Federovici.

like facebookGuvernul tehnocrat s-a lăudat că a obținut creștere economică pe măsurile fiscale luate de PSD în 2015, dar oamenii nu au simțit în niciun fel această creștere. A fost doar pe hârtie. Dovadă că au rămas bani necheltuiți de către Guvernul Cioloș, bani din care se puteau face investiții în fiecare comunitate locală din România. Guvernul condus de prim-ministru Grindeanu are ca prioritate realizarea de investiții în: sănătatea, educație și infrastructură.

PSD-ALDE este prima coaliție de guvernare care promovează creșterea veniturilor pentru fiecare administrație locală. Prin modificările care vor fi aduse legii finanțelor publice vom oferi tuturor primarilor din România, indiferent de apartenența lor politică, suficiente resurse pentru a asigura finanțare pentru realizarea tuturor investițiilor de pe plan local. Este o strategie a autorităților centrale prin care le oferă posibilitatea unităților administrativ teritoriale de a utiliza fondurile numai în scopul creștereii standardului de viață al cetățenilor la nivelul comunitățiilor locale” a subliniat senatorul social-democrat.

 

2 thoughts on “Doina Federovici: „De la 1 ianuarie 2018 impozitul pe venit va deveni sursă a bugetelor locale”

  1. Stop imposturii!. Toate minciunile astea chiar credeți ca nu le veți deconta niciodată? Pentru orice lucru rău exista și un termen al scadentei! Trăiască PCR !

  2. Ne spune Federovici ca ,,de la 1 ianuarie 2018 impozitul pe venit va deveni sursa a bugetelor locale” E usor a scrie versuri …… draga Federovici, dar e mai greu sa le dai un sens credibil. Sa explicam: a) si in prezent o cota parte a impozitului pe venit constituie sursa de finantare a bugetelor locale, insa sumele care revin comunelor si oraselor sunt derizorii; deci, nu suntem in situatia unei masuri radicale cu totul noua( acest sistem functioneaza de ani buni); b) asigurarea unei oarece independente financiare ar trebui dublata printr-un sistem de incasare directa de catre administratiile publice a impozitului pe venit, ceea ce reprezinta o incercare serioasa pentru UAT-uri
    ( preluarea sistemului de incasare de la finantele publice, incadrarea unor specialisti, efectuarea controlului fiscal etc); c) nu ne-ai spus nimic concret in legatura cu fondul problemei – adica de la cine va incasa fiecare buget local aceste impozite , de la persoanele fizice, de la persoanele juridice sau din ambele surse?
    Ca urmare, noutatea nu este noutate si pe deasupra se afla invaluita intro ceata ca la Londra. Asa-i, stimata madame???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *