Campanie împotriva consumului de droguri, cu 23 de instituții din județul Botoșani implicate

trafic de droguri- politiaNu mai puțin de 23  de instituţii publice şi trei fundaţii se vor implica în activităţi de prevenire şi educare în vederea diminuării fenomenului consumului de droguri. Potrivit prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor, la această dată se lucrează la Planul de Acţiune pentru anii  2017 – 2020 pentru îndeplinirea obiectivelor din Strategia Judeţeană Antidrog 2014-2020, urmând ca grupul de lucru să se întrunească pe 15 martie.

like facebookEste o campanie pe care am iniţiat-o eu, ca prefect, şi sper să fie continuată, pentru că cifrele arată, aşa cum aţi văzut, că s-a reuşit doar stagnarea fenomenului nu şi diminuarea. Pe ansamblu sunt mulţumit, dar, repet, trebuie acţionat în continuare. Toţi avem copii, nepoţi, prieteni, cunoştinţe aflate la o vârstă vulnerabilă din acest punct de vedere. Drogurile curmă destine, îmbolnăvesc visele tinerilor şi afectează profund relaţiile familiale şi sociale. Avem obligaţia de a ne implica direct în lupta cu acest fenomen”, a spus Nechifor.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului, numai în luna ianuarie s-au constatat nouă  infracțiuni de deținerea de droguri de risc pentru consum propriu. Este vorba despre 13 persoane care deţineau sau consumau substanțe etnobotanice sub formă vegetală  sub forma țigărilor confecționate artizanal. Actele de sesizare întocmite au fost predate către Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani în vederea continuării cercetărilor. Infracţiunile au fost constatate pe raza municipiului Botoșani,

 

 

 

 

 

 

One thought on “Campanie împotriva consumului de droguri, cu 23 de instituții din județul Botoșani implicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *