UPDATE Casa unui pădurar, mistuită de un puternic incendiu- FOTO

incendiu la hudesti - botosaniCasa unui pădurar din județul Botoșani a fost mistuită de un puternic incendiu care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Este vorba de locuința lui Stelică Agache din localitatea Baranca- Hudești, care a ars complet în urma unui incendiu produs de un scurt-circuit la instalația electrică.

Potrivit martorilor, incendiul ar fi fost declanșat în jurul orei 1.30, în momentul în care pădurarul și membrii familiei sale dormeau.

like facebook„Au avut noroc de fiica lor, ca era trează și a simțit miros de fum. Casa complet arsă, toate bunurile și acte, totul”, spune unul dintre martori.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, 12 pompieri militari din cadrul Detașamentului Dorohoi  si Punctului de lucru Darabani au intervenit, cu trei autospeciale cu apa si spuma, pentru stingerea incendiului. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din interiorul casei, dar și acoperișul, existând pericolul de propogare a flacarilor la alte construcții din apropiere, printre care  un magazin, dar si la un rastel unde erau depozitate 20 de butelii. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din casa cuprinsa de flacari fiind scoase o butelie și un tub de oxigen. Peretii interiori ai casei erau placati cu lambriu din lemn, fapt ce a favorizat extinderea incendiului. Pentru stingerea incendiului si inlaturarea efectelor pompierii au intervenit mai bine de cinci ore. Flăcările au distrus bunuri materiale în valoare de cca.  80.000 de mii. Pompierii au salvat bunuri materiale în valoare de cca. 230.000 lei. Cauza probabila o constituie scurtcircuit electric.

incendiu la hudesti - botosani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *