„Nu vreau să fac avere de pe urma suferinței oamenilor!” Un reputat chirurg zdruncină stereotipurile din medicina românească

operatieUnul dintre cei mai mari neurochirurgi din Europa, Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă, care se numără printre cele 500 de genii ale secolului XXI, iese în prim plan cu o declarație pe care puțini medici ar face-o.

Într-un interviu acordat cunoscutei realizatoare TV Iuliana Tudor, medicul a vorbit despre poporul român și despre iubirea de oameni:

like facebook„Iubesc foarte mult poporul român, este muncitor, harnic, a luptat pentru această țară cu prețul vieții lor. Eu îi iubesc pe oameni foarte mult! Dacă veniți la mine la cabinet, o să vedeți că la mine consultațiile sunt gratuite. Și la mine vin pacienți și din străinătate. Săptămâna trecută au venit din Franța, Canada că să-i consult… Eu nu vreau să fac avere de pe urma suferinței oamenilor. Eu iubesc oamenii!”.

Leon DanailaNăscut la Darabani, în județul Botoșani, prof. dr. Leon Dănăilă a devenit unul dintre geniile secolului al XX-lea, deținând recordul mondial de operații pe creier efectuate și scăzând, în România, rata mortalității intervențiilor pe creier cu 50%. Are 18 brevete de inventator la activ și 10 de inovator, se poate mândri cu 55 de ani de profesie, iar, la cei 83 de ani pe care-i numără în prezent, continuă să-și folosească experiența de neurochirurg în beneficiul oamenilor.

Sursa: Stirile B1

 

2 thoughts on “„Nu vreau să fac avere de pe urma suferinței oamenilor!” Un reputat chirurg zdruncină stereotipurile din medicina românească

  1. Cei ce nu iubesc oamenii nu ar fi trebuit sa se facă medici. ..păcat ca sunt atât de puțini medici care simt ca domnul Acad.Prof.Dr. Leon Danaila. Felicitări d-lui doctor pentru principiile și simțămintele dumnealui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *