Primar din județ, despre autorizația de securitate la incendiu: Conformările la instituțiile din județul Botoșani înseamnă bani foarte mulți și lucrări complexe

primari judetPrimarul unei comune din județul Botoșani a declarat că termenul prevăzut pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, respectiv 30 iunie 2017, nu va putea fi respectat. Dumitru Chelaru, primarul comunei Pomârla, susține că lucrările pentru obținere autorizației de securitate la incendiu în școli sunt ”diverse și consistente” iar multe dintre primării nu au fonduri. El spune că dacă Inspectoratul pentru Situații de Urgență nu va aștepta ca aceste lucrări să fie finalizate în timp și nu la sfârșitul lunii iunie, atunci vor fi închise școlile.

like facebookVă dau un singur exemplu: alimentarea cu apă calitativ și cantitativ, acolo unde se pune problema hidranților. Și dacă aveți răbdarea să ne așteptați cu contractul gaj, că îl vedeți nu este o poveste, mâine dacă veniți și spuneți că nu se respectă  termenul, închidem toți școlile, toate instituțile, că sunt sume mari. Trebuie scară de incediu la nu știu care liceu care costă 2-3 miliarde lei și care nu se va face decât în cadrul unui program, în cadrul unei finanțări locale, județene și naționale, în cadrul unui proiect, altfel ne vom întâlni la ședințe mereu și nimeni nu se va putea conforma. Conformările la instituțiile din județul Botoșani înseamnă bani foarte mulți și lucrări foarte complexe în unele cazuri”, a spus Chelaru.

Șeful ISU, Cristian Amarandei, i-a răspus că scopul ISU nu este de a închide școlile. Potrivit acestuia, în județul Botoșani au rămas 220 de unități de învățământ unde se pune problema autorizației privind securitatea la incendiu.

Rolul nostru nu este să închidem o instituție sau un operator economic, dimpotrivă vrem să vă sprijinim să intrați în condiții de legalitate pe această linie”, a menționat Amarandei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *