Primarul municipiului Botoșani: Trebuie să tăiem toate cheltuielile pentru că nu avem bani

Primaria BotosaniPrimarul municipiului Botoșani spune că bugetul nu este suficient pentru plata salariilor din educație și asistență socială până la sfârșitul anului, urmare a majorărilor salariale. El susține că anul acesta nu vor fi bani pentru investiții în municipiu și că vor fi reduse drastic cheltuielile la diferite servicii, atât în Primărie, cât și la direcțiile subordonate.

Flutur a acuzat faptul că banii primiți de la Consiliul Județean sunt mai puțini decât anul trecut, puțin peste un milion față de 2 milioane lei cât s-a dat anul trecut, și că guvernanții au decis niște majorări salariale fără să indice sursa de finanțare.

like facebookTrebuie să tăiem toate cheltuielile pentru că nu avem bani. Inițial trebuia să facem reduceri de 10-20% la fiecare compartiment, dar acum ar trebui să facem reduceri mult mai mari. Majorările salariale s-au făcut atât în educație, cât și în sistemul sanitar, iar bugetul nu este suficient pentru cei din educație și asistența socială”, a spus Flutur.

Primarul crede că dacă ar crește cota din impozitul pe venitul global (IVG) care se colecteaza de catre autoritatile locale cu 3-4%, atunci nu ar exista probleme. Cel mai mare salariu din aparatul propriu depășeste 7000 lei brut, după majorările salariale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *