Botoșaniul, în topul orașelor în care este dezavantajos să trăiești

Botosaniul, priveliste de susUn studiu a analizat care este percepția pe care o au românii asupra costului vieții din orașul și cartierul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le au.

Astfel, orașele în care se consideră că este cel mai dezavantajos să locuiești sunt Alexandria, Brăila, Botoșani, Călărași, Focșani, Reșita, Tulcea, Piatra-Neamț, Satu-Mare, Vaslui, conform studiului realizat de platforma de imobiliare Storia.ro și agenția D&D Research.

De asemenea, Brașov este considerat orașul cu cel mai avantajos cost al vieții din România, iar lista continuă cu Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Târgu Mureș, Timișoara, Sibiu, Pitești, București și Iași.

În ceea ce privește regiunile istorice, zona cu cel mai avantajos cost este Transilvania, fiind urmată București și Ilfov, Oltenia și Banat. Zonele cu cel mai mic punctaj sunt Moldova, Dobrogea și Muntenia, potrivit businessmagazin.ro.

like facebookDacă ne referim la cartiere, bucureștenii consideră că Titan are cel mai avantajos cost al vieții. Acesta este urmat de zonele Sălăjan, Balta Albă, Brâncoveanu și Baba Novac. Cartierele care au obținut punctaje la distanțe mici sunt Aviației, Tineretului, Băneasa și Drumul Taberei. La polul opus se află zonele 1 Mai, Vitan, Obor, Ferentari și Lujerului.

La nivelul cartierelor din întreaga țara, în top au fost Grigorescu (Cluj-Napoca), Titan (Bucureşti), Gavana 3 (Piteşti), Răcădău (Braşov) şi Soarelui (Timişoara). La polul opus se află cartierele Bereasca (Ploieşti), Periferie (Botoşani), Calea Caransebeşului (Reşiţa), Feneziu (Baia Mare) şi 1 Mai (Alexandria).

Costul general al vieţii reprezintă percepţia pe care o au oamenii despre cât de scumpă este viaţa în oraşul în care locuiesc. El înglobează de regulă cheltuielile de zi cu zi, precum coşul de alimente, utilităţile, plata pentru bunurile şi serviciile necesare traiului obişnuit. Pe de altă parte, percepţia despre costul general al vieţii este influenţată şi de beneficiile oferite de traiul într-un anumit oraş. Spre exemplu, un cost al vieţii care pare la prima vedere mai neavantajos, poate fi perceput de către oameni ca fiind mai avantajos în condiţiile în care aceştia simt că au parte de alte beneficii arondate calităţii vieţii. De exemplu, o zonă mai scumpă poate fi şi în acelaşi timp mai sigură, modernă sau mai <verde>”, a spus Vlad Tureanu, de la D&D Research.

2 thoughts on “Botoșaniul, în topul orașelor în care este dezavantajos să trăiești

  1. Circulati pe PRIMAVERII si veti vedea ca e mai rau ca pe drumul de pamânt de la Manoleasa -Radauti prut !
    RUSINE fluture faci doar pentru tine !
    mai fă si pentru Botosani ceva !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *