Proiectul privind reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe din Botoșani a fost deblocat

Biserica "Sfantul Gheorghe"Proiectul privind reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe din Botoșani a fost deblocat. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că Primăria Botoșani a depus o contestație, după ce Ministerul Dezvoltării a respins proiectul pe motiv că nu are semnătura IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

like facebookNoi am făcut o contestație , și nu numai noi. Au fost o serie de monumente respinse de pe listă legat de o neînțelegere privind cine semnează și cine nu semnează proiectul. Am făcut o contestație, iar Ministerul Dezvoltării a emis o instrucțiune prin care ne spune că va fi reanalizat și reinclus în procesul de evaluare, selecție și contractare proiectul nostru pentru Biserica Sf. Gheorghe. Noi am depus cererea în timp util, în 25 noiembrie 2016, înainte de a începe procesul de reevaluare. A fost acolo o discuție de cine trebuie să semneze proiectul: chiriarhul sau preotul paroh. La noi era vorba de preotul paroh. Îmi doresc ca acel proiect făcut de parohia Sf.Gheorghe să îndeplinească și toate celelalte condiții, să intrăm în mod normal în procedura de selecție”, a declarat  Flutur.

Potrivit edilului, la nivel de Regiune de Dezvoltare N-E au fost 28 de proiecte care nu au intrat în evaluare din cauza acelei neînțelegeri cu semnătura. Proiectul, care a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5,  are o valoare de 9.829.099,32 lei, din care contribuţia proprie în proiect a municipalității este de 1.909.181,16 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *