Majorările salariale lasă Primăria Botoșani fără buget. Flutur: Încercăm și căutăm variante de a aduna bani la primărie

functionari publiciPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, spune că vor trebui diminuate cheltuielile cu serviciile în primărie, dar și instituțiile din subordine urmare a creșterii bugetului pentru salarii. Flutur a spus că 9 milioane lei reprezintă creșterile salariale la nivelul Primăriei, creșteri acordate prin Hotărâre de Guvern fără să fie dată și sursa de finanțare.

like facebookDacă vorbim de bugetul municipiului pe partea de funcționare, fără să ne gândim la partea de dezvoltare, suntem într-un deficit de vreo 1,5 milioane lei. Este mult. Am ajuns în situația respectivă și datorită faptului că am primit niște obligații prin HG fără să primim sursa. Sunt 9 milioane lei cu care am fost obligați să mărim niște salarii, și nu o să contest niciodată dreptul angajaților primăriei și instituțiilor din subordine de a avea un salariu decent. La aceste sume se adaugă acele creșteri salariale, care dacă nu ar fi fost făcute crea un dezechilibru  major între salariați ai primăriei din aparatul propriu și colegi din alte domenii , dar care sunt tot sub același ordonbator principal de credit”, a menționat edilul municipiului Botoșani.

El speră că guvernanții să promoveze de urgență legea salarizării unitare, care să pună într-o ordine aceste creșteri salariale. Potrivit lui Flutur, majorările aplicate recent au condus și la discrepanțe mai mari salariale. De exemplu, un angajat care primea 1200 lei va primi 1600 lei, iar un altul care avea salariu de 4000 lei va primi 7000 lei.

Încercăm și căutăm variante de a aduna bani la primărie. Am votat taxele și impozitele locale corect pentru cetățenii municipiului fără majorări, neștiind și neanticipând ce sarcini vom primi. Și atunci trebuie să găsim un echilibru. Noi căutăm în momentul de față soluții de a face în bugetul pe 2017 un echilibru. Ne gândim să diminumă cheltuielile cu servicii la direcțiile subordonate, suntem într-o fază avansată de a restructura creditul cu IFC, care este unicat în România cu dobânzile respective”, a adăugat Flutur.

 

One thought on “Majorările salariale lasă Primăria Botoșani fără buget. Flutur: Încercăm și căutăm variante de a aduna bani la primărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *