Flutur vrea bani de la BERD pentru tramvaie noi și modernizarea străzilor mărginașe

catalin flutur 1Primăria Botoșani vrea să ia un credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a realiza trei investiții majore în municipiu. Primarul Cătălin Flutur a declarat că vrea să ia bani din bancă pentru a moderniza străzile mărginașe din municipiu, pentru a asigura un parc de tramvaie noi, dar și pentru iluminatul public din municipiu. Deocamdată nu știe suma care ar putea fi luată de la bancă, însă împrumutul va fi făcut în condiții avantajoase.

like facebookAm primit un semnal pozitiv de la BERD privind finanțarea iluminatului public din municipiuul Botoșani, a străzilor nemodernizate și achizițiilor de tramvai. Sunt trei domenii pe care noi le-am identificat ca neavând finanțare. Chiar dacă avem pe Axa 4 din POR o sumă primită, banii nu ar fi fost suficienți pentru ceea ce ne dorim să facem, atunci am găsit o variantă să fim finanțați și să mai luăm bani de la BERD pentru a asigura un parc de tramvaie care să satisfacă nevoile municipiului, nu în totalitate. Un singur tramvai costă 2,5 milioane euro și ne gândim să facem un parc cât mai bogat de tramvaie. Foarte important pentru noi era să găsim finanțare pentru străzile nemodernizate și avem semnale pozitive de acolo”, a spus Cătălin Flutur.

Primarul a spus totodată că se fac demersuri pentru a restructura creditul luat de la International Finance Corporation (IFC), de 25 milioane lei, care are o dobândă foarte mare.

 

 

 

One thought on “Flutur vrea bani de la BERD pentru tramvaie noi și modernizarea străzilor mărginașe

  1. Sa punem lucrurile la punct: nu Flutur este initiatorul discutiilor cu Berd, ci vechea conducere a Primariei si nici proiectul nu-i apartine. In al doilea rind, aceasta solutie este cea mai proasta, intrucit bugetul propriu geme de alte angajamente legale aqnterioare, fondul de salarii nu popate fi acoperit din sursele actuale, iar Fluturas vrea sa-l amaneteze pentru inca 15-20 de ani.
    In Primarie exista o grupa mare de asa zisi experti in proiecte europene. De ce acestia nu lucreaza la un proiect cu finantare din fondurile structrurale , asigurindu-i o calitate foarte buna pentru a obtine un punctaj superior , care sa asigure finantare nerambursaabila???? Nimeni nu se misca in Primarie, toti stau sa cada para malaiata in gura lui natafleata. Asa ca este mai usor sa ceri imprumuturi de la BERD. Si cum de la BERD nimeni nu mai ia credite, sigur ca banca abia asteapta un fraier ca sa-si plaseze euroii pentru a obtine o dobinda frumusica. Asta-i noua conducere pe care si-au dorito botosanenii??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *