Un consilier local cere măsuri în Parcul Tineretului: Solicit Locativei un nou regulament unde să prindem norme de respectare a traiului civilizat în zonă

masina jandarmi in parcul tineretuluiConsilierul local Cătălina Lupașcu cere măsuri în Parcul Tineretului împotriva chiriașilor certați cu legea. Ea a cerut modificarea Regulamentului în ceea ce privește utilizarea locuințelor sociale și impunerea unor noi reguli de conviețuire. Asta după ce mai mulți locatari ai blocurilor din zona ghetourilor s-au declarat nemulțumiți de comportamentul unora dintre chiriași, cerând totodată împrejmuirea blocului cu un gard înalt de 1,5 metri.

like-facebookOdată cu venirea sezonului cald, persoane fără ocupație își pierd nopțile sprijinite de blocurile în care locuiesc oameni care a doua zi merg la muncă. Este o problemă. Acolo sunt persoane care primesc o locuință sociale, acolo sunt persoane care sunt dependente de ajutorul social și pe care le respectăm, dar, din nefericire, noi comunitatea, inclusiv ceea ce înseamnă instituții la nivelul comunității nu le cerem absolut nimic în schimb. Cred că trebuie să intervenim în regulamentul Locativei privitor la modul în care trebuiesc utilizate aceste locuințe sociale. Nu putem spune veșnic că suntem persoane în zona de risc social, că trebuie să fim ajutate prin diverse forme de ajutoare sociale fără să dăm comunității respectarea ordinii și legislației în vigoare, respectarea cetățenilor din arealul din care locuim. Solicit Locativei să prindem norme de respectare a traiului civilizat. Să cerem acestor cetățeni să aibă un comportament demn într-o zonă în care locuim împreună”, a spus Cătălina Lupașcu.

Consilierul local a solicitat totodată întrunirea Comisiei Locale de Ordine Publică pentru a discuta asupra problemelor din Parcul Tineretului, dar și verificarea locuințelor sociale.  Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, i-a cerut consilierului local să se ocupe personal de întocmirea unui nou regulament, spunând că situația este complexă, odată cu venirea primăverii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *