Chiriașii ANL și-au spus nemulțumirile în cadrul ședinței de Consiliu Local

chiriasi anlMai mulți chiriași ANL au venit, miercuri, la ședința de Consiliu Local cerând retragerea de pe ordinea de zi a hotărârii privind stabilirea noilor tarife la locuințele ANL. Aceștia sunt nemulțumiți, în continuare, de nivelul mare al chiriilor și acuză totodată că acestea au fost stabilite în mod diferențiat.

like facebookMi se pare că nu este corect modul de calcul al chiriilor, să fie la vedere. Stau în același cartier cu alte persoane și plătim chirii diferite. Nu știm cum s-a calculat. Mi se pare  absurd să iei chirie la fel în zone diferite ale orașului. Mi se pare absurd ca pentru aceeași suprafață să plătesc o altă chirie față de alții”, a declarat un chiariaș ANL.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, le-a spus acestora că există o hotărâre de Guvern care stabilește modul de calcul al chiriilor și că autoritatea locală nu poate interveni decât la acea cotă variabilă. El i-a anunțat pe chiriași că acea cotă va fi de 0% , de la 0,5% cât a fost stabilită inițial.

Chiria a fost stabilită la nivel de hotărâre de Guvern. Propun Consiliului Local să mergem până apare ordonanța și ne mai luminează cu cota de 0%. Pentru că hotărârea de guvern trebuie respectată”, a spus Flutur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *