Unul dintre cei mai tari judecători din țară e din Botoșani. A lucrat, în 2016, aproape 2.000 de dosare

judecătorul Samir Bosoc
judecătorul Samir Bosoc

Unul dintre cei mai tari judecători din țară e din Botoșani. Acesta a lucrat, în 2016, la soluționarea a aproape 2.000 de dosare, aflându-se din această perspectivă în fruntea unui top al Ministerului Justiției.

Este vorba de judecătorul Samir Bosoc, care deține și funcția de președinte al Judecătoriei Săveni, dar care, în același timp, este și singurul judecător de la această instanță.

like facebookJudecătoria Săveni se află pe locul al doilea într-un clasament al instanțelor din România în ceea ce privește încărcătura de dosare pe judecător, având o medie 1.910 dosare/judecător soluționate.

Președinta Tribunalului Botoșani, Anitta Manole, susține că situația de la Săveni este una aparte, în contextul în care această judecătorie nu este atractivă nici pentru actualii magistrați, nici pentru cei care își doresc să urmeze cariera de magistrat. La ultimele concursuri, nicio persoană din sistem nu a fost interesată să devină judecător la Săveni.

Judecătoria Săveni are vanacte două posturi de judecător.

 

One thought on “Unul dintre cei mai tari judecători din țară e din Botoșani. A lucrat, în 2016, aproape 2.000 de dosare

  1. Mai introduceți reguli militienesti, cu obligativitatea ocupării unui post, că altfel niciodată nu va voi cineva să meargă acolo și oamenii din zonă au și ei drepturi ca toți ceilalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *