Un nou tip de înșelăciune în Botoșani: agenții de casting care recrutează copii pentru a poza în reviste. Ce a pățit o botoșăneancă!

agentie castingO nouă metodă de înșelăciune a apărut în Botoșani. Așa-zise firme de casting îi abordează pe părinţi pe stradă, şi le promit că le vor schimba viitorul copiilor. O botoșăneancă a trimis redacției BotoșaniNews o sesizare prin care arată cum a fost abordată de o agenție falsă de modelling, care a pus-o să dea o taxă de 100 lei pentru ca al ei copil să ajungă într-o revistă care face reclamă la haine. Femeia face totodată un apel la instituțiile abilitate să facă verificări pentru a nu fi ”țepuitți oamenii creduli”.

like facebookAstazi (nr. vineri) în jurul orei 14, am fost abordată lângă Serviciul de taxe și impozite de un agent al unei firme de casting pentru copii. Din multitudinea de informații pe care mi le-a dat cu o viteză uimitoare, nu am reușit să rețin decât că recrutează copii pentru a poza într-o revistă care face reclame la haine de copii. Cu o insistență aproape agresivă, am urcat la etajul 1, pe lângă casa de pariuri Stanley, la o domnișoara care la fel vorbea ca pe bandă rulantă și care mi-a pus în față un contract pentru care trebuia inițial să dau suma de 100 lei. Am refuzat politicos și am rugat să mi se dea un răgaz de gândire și o carte de vizită. Pe un ton tăios am fost întrebată de ce tot insist că recrutarea se face pe loc. Ceea ce mi se pare ciudat este modul de abordare , faptul ca le-a făcut capul calendar copiilor mei și insistența pentru suma de inscriere. Poate ii verifica cineva ca să nu țepuiasca oameni creduli”, spune botoșăneanca.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au trimis, vineri, un comunicat prin care atrage atenția asupra acestui tip de încelăciune.

 ”În urma informaţiilor apărute în mass media, în ultima perioadă, cu privire la oferte lansate de reprezentanţii unor societăţi comerciale având ca obiect activităţi de promovare/publicitate a imaginii, oferte considerate de persoanele care au făcut obiectul materialelor de presă, ca fiind înşelătoare, poliţiştii vă atrag atenţia cu privire la următoarele: 

În fapt, reprezentanţii societăţilor respective identifică, în locuri publice (pe stradă, în hipermarket-uri, etc.), minori însoţiţi de părinţi, prezentându-le acestora din urmă oferte atractive de promovare a imaginii copiilor lor, în vederea participării ulterioare la prezentări de modă, casting-uri pentru realizarea unor spot-uri publicitare, etc..

Oferte similare au ca public ţintă persoane de sex feminin, cărora li se propune să devină imaginea unui brand cosmetic, al unui salon de coafură, etc.. Pentru astfel de servicii, reprezentanţii societăţii solicită şi încasează sume de bani reprezentând „taxă de înscriere”.Ulterior, deşi persoanele care achită sumele de bani, semnează chiar şi convenţii/contracte, angajamentele promise nu se concretizează în niciun fel.

Pentru a preveni prejudicierea dumneavoastră prin acest gen de fapte, poliţiştii vă recomandă ca, în situaţii similare, să verificaţi temeinic veridicitatea ofertelor prezentate şi să vă asiguraţi că suma de bani achitată (chiar modică) reprezintă costul real al serviciilor prestate.

Citiţi cu atenţie actele juridice care vă includ ca parte semnatară şi asiguraţi-vă că acestea prevăd obligaţii şi termene concrete care revin prestatorului de servicii.

Nu reacţionaţi „din prima”, acordaţi-vă timp de gândire înainte de a achita orice sumă de bani!

De asemenea, în cazul în care consideraţi că aţi fost victime ale acestui gen de fapte, nu ezitaţi să vă adresaţi cu o plângere organelor de poliţie, indiferent de valoarea prejudiciului, se arată în comunicatul IPJ.

 

4 thoughts on “Un nou tip de înșelăciune în Botoșani: agenții de casting care recrutează copii pentru a poza în reviste. Ce a pățit o botoșăneancă!

  1. Si daca mama si/sau copilul erau rapiti sau altceva mai rau in cladirea respectiva ?
    In locul mamelor insotite de copii nu as vorbi cu strainii nici macar 1 minut!

  2. Prosteala pe fata se practica de ceva timp in Botosani cu asa zisele firme de casting.Au mai fost si pe pietonalul Unirii,unde au avut multi „aspiranti” la ….nimic,de fapt,doar la usurarea bugetului cu 50-100 lei.Pacat ca botosanenii sunt asa creduli in asemenea timpuri!

  3. asa-s moldovenii:)))..UN pic creduli….mai ieri erau cativa tot pe pietonalul Unirii si se pozau cu tinerii liberali:)))…alta dovada de prostie totala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *