Descinderi ale DIICOT la Botoşani. Procurorii au percheziţionat casa unui tânăr

mascati politieProcurorii Direcţiei Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava au organizat, joi dimineaţă, mai multe percheziţii în cadrul unei anchete privind comiterea unor infracţiuni informatice. Potrivit anchetatorilor dosarul a fost deschis în anul 2013 şi au monitorizat activitatea unor tineri din Botoşani, Suceava şi Mureş.

Aceştia erau implicaţi într-o grupare ce se ocupa cu confecţionarea dispozitivelor de obţinere a datelor de pe cardurile bancare, montarea acestor dispozitive la ATM-uri pentru a fi citite datele de pe banda magnetică a cardurilor, clonarea acestora şi efectuarea de retrageri frauduloase de numerar cu carduri blank. Deși procurarea dispozitivelor de skimming și coordonarea activităților infracționale avea loc pe teritoriul României, efectiv montarea skimmerelor în scopul copierii datelor de pe benzile magnetice ale cardurilor bancare avea loc în străinătate în țări precum Olanda, Norvegia, iar retragerile frauduloase de numerar aveau loc în țări precum Filipine și Coreea de Sud.

Alături de tânărul din Botoşani au mai fost ridicaţi alţi patru din Suceava şi Mureş şi duşi la audieri. În timpul percheziţiilor au fost ridicate trei laptop-uri, un telefon mobil, trei cartele SIM; un card memorie, un card bancar şi un dispozitiv artizanal prevăzut cu o camerp video.

like facebook„Pentru completarea materialului probator, astăzi, data de mai sus,  lucrători din cadrul B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul B.C.C.O. Mureș, S.C.C.O. Botoșani, I.P.J. Suceava, I.P.J. Botoșani și I.P.J. Mureș, desfășoară o acțiune operativă, ocazie cu care au fost efectuate 3  percheziții domiciliare, au fost puse în executare 5 mandate de aducere și au fost citate alte 5 persoane pentru a fi audiate în calitate de martori.Activitățile de cercetare penală sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *