Biserica ”Sf.Gheorghe” nu a fost prinsă pentru finanțare. Vezi motivul!

Biserica Sfantul Gheorghe BotosaniProiectul privind reabilitarea Bisericii ”Sf. Gheorghe” nu a fost prins spre finanțare, anul acesta, de către Ministerul Dezvoltării. Potrivit primarului municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, proiectul se află în așteptare, din cauză că nu există semnătura IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Consilierii locali au aprobat, la sfârșitul anului trecut, Documentaţia tehnico – economică pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea şi dezvoltarea turistică a monumentului istoric Ansamblul Bisericii „Sfântul Gheorghe”. Proiectul, care a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5,  are o valoare de 9.829.099,32 lei, din care contribuţia proprie în proiect a municipalității este de 1.909.181,16 lei,

like facebook” Neavând semnătura Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, care nu și-a mai asumat să pună semnătura după o decizie a Sinodului, proiectul este în așteptare până se rezolva problema”, a spus Flutur. Această semnătură a chiriarhului reprezintă o regulă nouă cerută de Ministerul Dezvoltării pe astfel de proiecte: Până acum proiectul putea fi semnat și de parohul bisericii.

Stare de degradare în care se află biserica, monument istoric, impune nevoia unor lucrări urgente de intervenții.

 

2 thoughts on “Biserica ”Sf.Gheorghe” nu a fost prinsă pentru finanțare. Vezi motivul!

  1. Extraordinar, ce stire ne da Fluturas! Ca reabilitarea Bisericii ,, Sf. Gheprghe” ramine in asteptare. Pai tu nu stiai care-s regulile? Daca Consiliul a emis hotarirea in decembrie, de ce ai stat in adormire pina acum( 2 luni).Sa presupunem ca n-ai stiut, dar marii experti de la Primarie ce au facut? Cred ca si ei au tot dormit, asteptind para malaiata in gura lui natafleata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *