Doina Federovici: „Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții va fi principalul motor de atragere a investițiilor în România”

doina federoviciSenatorul PSD Doina Federovici a declarat marți că Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), aprobat prin memorandumul Guvernului, va reprezenta principalul motor economic al României, alături de absorbția fondurilor europene.
 
Potrivit reprezentantei PSD, FSDI va cuprinde principalele companii profitabile deținute de stat și care vor constitui o garanție pentru implicarea investitorilor din zona privată pentru derularea unor proiecte de anvergură.
 
Orice investitor este interesat de plasamente sigure care să le aducă un profit garantat. FSDI este o astfel de destinație atractivă pentru investitori, începând de la fonduri private de pensii și până la consorții bancare sau chiar persoane fizice. Toți acești bani vor putea fi folosiți pentru construcția de autostrăzi, construcția celor opt spitale regionale, dar și a unor unități de colectare, depozitare și procesare a produselor agricole din anumite zone”, a explicat Doina Federovici, care consideră că înființarea FSDI este prima măsură majoră luată de un guvern după Revoluția din 1989 pentru protejarea și sprijinirea capitalului românesc.
 
like facebookVa fi un sprijin direct pentru fermierii români care vor avea o alternativă avantajoasă pentru a-și vinde produsele la fabricile de procesare create și administrate de FSDI. Acest fond va face investiții în orice domenii va fi necesar pentru a sprijini companiile și producătorii români. Deciziile și politicile Guvernului român se vor face simțite în piața românească, fără însă a se încălca principiile economiei de piață și ale liberei concurențe”, a mai spus președintele PSD Botoșani.
 
FSDI va fi deținut în proporție de 100% de către statul român, având ca acționar unic Ministerul Economiei. „Fondul va fi alcătuit, în principal, din companiile de stat profitabile, a cărui valoare va depăși 10 miliarde euro. Fondul se va putea folosi de veniturile din dividende ale acestor companii, precum și de veniturile provenite din emisiuni sau obligațiuni sau din vânzarea de active neperformante”, se arată în Programul de guvernare, angajat de primul ministru Grindeanu, alături de echipa sa. Se estimează că în următorii 4 ani FSDI va atrage investiții importante care vor intra în economie și care, la rândul lor, vor produce mai multe venituri la bugetul de stat.

5 thoughts on “Doina Federovici: „Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții va fi principalul motor de atragere a investițiilor în România”

  1. Acest fond va fi doar „vaca de muls” a hotilor PSD-isti. Ce ne puteti spune despre faptul ca Teleormanul are buget de investitii mai mare decat cel al intregii Moldove? Vorbiti-ne despre cat de mult va „luptati” pentru orasul asta… Cand va uitati in oglinda, nu va apuca sila?

  2. Da, Doinita draga, asa este. Nu sunt convins ca iti dai seama ce reprezinta acest instrument de dezvoltare economica, insa Fondul Suveran de Dezvoltare a constituit unul din motivele principale a ,,revoltei” la care au participat imberbii tineri din citeva orase( prosti ca noaptea, dar trimisi cu tinta directa impotriva Guvernului PSD. Daca acest Fond va fi foarte bine administrat si exploatat , el ar putea sa asigure cel putin cite 2-3 obiective mari ce ar putea fi construite in fiecare judet. Astfel, Romania ar avea capacitatea politica si administrativa sa ia masuri doar in folosul cetatenilor ei si nu ar mai sta la mina multinationalelor. Daca vei avea posibilitatea sa discuti cu forurile de conducere, trebuie sa le propui o alta sursa de finantare, mult mai sigura in raport cu ceea ce a mai ramas din fostele intreprinderi si anume – emiterea unor bonduri sau titluri de valoare cu termen de rascumparare de 1-2 sau 3 ani destinate persoanelor fizice, la care sa se aplice o dobinda de doar de 2-3%./an. Doar 2-3% pe an si vom avea o avalansa de cumparatori – cetateni ai Romaniei. Sa vezi atunci ce vor plange bancile straine care acum isi bat joc de noi, oferindu-ne 0,5-0,8%/an!

    1. Tinerii astia, „prosti ca noaptea”, asa cum ii cataloghezi tu, sunt, cu siguranta, mai inteligenti decat o sa fii tu vreodata… Partea buna esta, orice ai spune tu, ca viitorul este al lor (si al meu, in mod implicit…). Votantii PSD, trepanati si injectati cu nationalism tembel de catre aripa PRM a psd-ului, vor umple, in vreo 10 ani, cimitirele… Hade, pa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *